• BIST 10643.58
  • Altın 2504.005
  • Dolar 32.1989
  • Euro 34.8984
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 18 °C

Çocukları ailelerinden koparıyorlar

Çocukları ailelerinden koparıyorlar
Hamburg Türk Veliler Birliği Başkanı Malik Karabulut, Avrupa'da çocukların sudan bahanelerle ailelerinden koparılıp koruyucu ailelere verildiğini, acımasızlığın her geçen gün artarak devam ettiğini söyledi.

Almanya'da 25 yıldır faaliyet gösteren Hamburg Türk Veliler Birliği Başkanı Malik Karabulut, Duyuru Gazetesi'ni ziyaret etti. Almanya'da ve AB ülkelerindeki göçmen ailelerinin çocuklarına yönelikyapılan saldırılara dikkat çekmek amacıyla Türkiye'ye gelen Karabulut, durumun oldukça vahim olduğunu kaydetti.

Malik Karabulut, yalnızca Almanya'da 2007-2011 yılları arasında 38.500 çocuğun anne ve babalarından koparılarak Alman koruyucu ailelere verildiğine dikkat çekti. Bu çocukların 9.216'sını göçmen kökenliler oluştururken, 5 bine yakınını ise Türk ailelerden koparılan çocuklar oluşturuyor.

Olayın en trajik tarafı ise ailelerinden alınan çocukların nerede oluduğunun bilinmemesi. Çocuğu alınan ve koruyucu Alman aileye verilen Türk anne ve babalar bir daha çocuklarından haber alamıyorlar.

Almanya'nın hukuk devleti ile pek alakasının olmadığını söyleyen Malik Karabulut, "Dışarıdan bakıldığında Almanya bir hukuk devleti görüntüsü veriyor. Ancak işin hakikati hiçte öyle değil. İnsan hakları ihlalinin her türlüsü yapılıyor. Çok küçük bahanelerle çocuklar ailelerden alınarak almanlaştırma programına tabi tutuluyor. Anne ve babalar çocuklarını birdaha göremiyorlar. Çalınan kapılar yüzlerine kapatılıyor." dedi.

Olayla ilgili bir örnek veren Başkan Karabulut, "Bir defasında bir Türk Aile, kiracı olarak oturduğu ve sürekli rutubetli olan eviyle ilgili belediyeye şikayete gidiyor. Ertesi gün Alman Gençlik Merkezi yetkilileri gelerek, evdeki çocukları alıp götürüyor. Anne-baba feryat içerisinde, sebebini soruyorlar. Cevap çok manidar oluyor; 'Siz kendiniz şikayetçi olmuşsunuz, evimizde rutubet var diye. Bu çocuklar bu ortamda sağlıklı büyüyemezler." diyerek çocukları alıp götürüyorlar. Bu ve benzeri trajediler fazlasıyla yaşanıyor Almanya ve diğer AB ülkelerinde."diye konuştu.

Malik Karaduman, bu konuda Türk hükümetini ve AB Bakanlığı'nı göreve çağırdı. Karaduman, "Devletimizden yardım bekliyoruz. Yürekleri yanan binlerce anne-baba var. Sayın Başbakanımızdan yardım bekliyoruz. AB Bakanımızın yardımlarını bekliyoruz."diye konuştu.




  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113