• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C

Çamlık'a Şehid Adem Yaşari Parkı

Çamlık'a  Şehid Adem Yaşari Parkı
Çamlık Mahallesi?nde yapımı tamamlanan Kosovalı Şehid Adem Yaşari parkı, coşkulu bir törenle hizmete açıldı. Kosova Başkonsolosu Rahim Morina?nın da katıldığı törende konuşan Başkan Şahin: ? Çocuklarımız bu parkta Şehid Adem Yaşari ismiyle büyüyecek? de

Pendik Belediyesi birbirinden önemli projeleri büyük bir hızla tamamlayarak açılışlarını vatandaşların yoğun desteğiyle gerçekleştirmeye devam ediyor. Kavakpınar mahallesi Ahmedi Hani Kültür Merkezi, Fatih mahallesi Neşet Ertaş Bilgi ve Etüd Merkezi, Velibaba Mahalesi Akşemseddin Kültür Merkezi’nin ardından bu kez Çamlık  Mahallesinde Kosovalı Şehid Adem Yaşari’nin adı verilen park düzenlenen törenle hizmete sunuldu.  

İçinde suni çim saha, çocuk oyun grupları, oturma grupları ve bisiklet yolu gibi bölümlerin yer aldığı parkın açılışına Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin’in yanı sıra,  AK Parti İstanbul Milletvekilleri Erol Kaya ve Alev Dedegil, Kosava İstanbul Başkonsolosu Rahim Morina, Pendik Kaymakamı Osman Tunç, AK Parti Pendik İlçe Başkanı Rüstem Kabil,  mahalle muhtarı Fahri Sarı  ve  her yaştan kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.

Şahin, “Çocuklarımız Şehid Yaşari ile büyüyecekler”

Programda konuşan Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, gerçekleştirdikleri hizmetlerle Pendik’in daha güzel ve yaşanabilir olmasını hedeflediklerini belirtti. Çamlık mahallesinde geceli gündüzlü çalışmalarla kısa sürede bitirilen parka Kosova’nın milli kahramanı olan Şehid Adem Yaşari isminin verilmesinin, parkın yanında yapımı devam eden camiye ise Bosna’nın milli kahramanı Aliya İzzetbegoviç isminin verilmesinin  Balkanlarda yaşayan kardeşlerimizle bağlarımızın pekişmesi açısından önemli olduğunu kaydetti. Başkan Şahin, “Çocuklarımız bu parkta Şehid Adem Yaşari’nin ismiyle büyüyecekler” dedi.

Başkonsolos Morina, “Bizim için oldukça anlamlı”

Ardından kürsüye gelen Kosova İstanbul Başkonsolosu Rahim Morina, böyle bir parka Kosova’nın ülke sınırlarını aşan milli kahramanı Şehid Yaşari isminin verilmesinin kendileri için oldukça anlamlı olduğunu söyledi. Pendik Belediye Başkanı Dr.Kenan Şahin’e ve emeği geçen belediye ekibine teşekkür eden Morina, parkta çocukların eğlenirken gelecekte de Şehid Yaşarı gibi kahraman olmalarını dilediğini belirtti.

Dedegil, “Şahin Pendik’in çehresini değiştirdi”

AK Parti İstanbul Milletvekili Alev Dedegil, Başkan Dr. Kenan Şahin’in göreve geldiği günden bu yana gerçekleştirdiği hizmetlerle Pendik’in çehresini değiştirdiğini belirterek, “Burada emeği geçen ekibe de teşekkür ediyorum” dedi.

Kaya, “Kalıcılık icraat ve hizmet üretmekle mümkün”

AK Parti İstanbul Milletvekili Erol Kaya ise, bu ülkede siyasette kalıcı olmanın ancak icraat ve hizmet üretmekle mümkün olacağını söyleyerek, “13 yıldır Ak Parti kendisinden önce olmayan bir kaynakla bu hizmetleri üretmiyor. Varolan kaynakları iyi kullanarak, çok çalışarak, üreterek, huzur ve güven ortamını tesis ederek üretiyor. Bu hizmetlerin mimarı AK Parti’ye desteğini hep gösteren milletimizdir” şeklinde konuştu.

Bisiklet kullandılar,  maç yaptılar

Ardından açılışı yapılan parkta Milletvekili Kaya, Başkonsolos Morina, Kaymakam Tunç ve Başkan Şahin bisiklet yolunda bisiklet sürdü. Sürüş sonrası protokol takımı, Pendikspor forması giyerek parktaki suni çim sahada Pendik Belediyespor Ampute Futbol Takımı ile sembolik bir maç yaptı.

Parkın büyüklüğü 8 bin metrekare

Yaklaşık 8 bin metrekare alana inşa edilen parkta çim futbol alanı, fitness alanı, 300 metre uzunluğunda koşu parkuru ve  230 metrelik bisiklet parkuru bulunuyor. Oyun alanında salıncak ve kaydırakların yanı sıra  ipli tırmanma grubu, zıp zıplar ve  trambolin ise  çocukların dünyasına büyük renk katacak. 







  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113