• BIST 10208.65
  • Altın 2395.066
  • Dolar 32.3403
  • Euro 34.7603
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Bu organizasyon Türkiye'de ilk!

Bu organizasyon Türkiye'de ilk!
Pendik Belediyesi ve Pendik İş-Kur işbirliğiyle gerçekleşen işverenle iş arayanları yüz yüze görüştüren ?İş?te Pendik Buluşmaları?nın ilki, yoğun katılımla gerçekleşti.

Pendik İŞ’te buluştu

Stantlardaki görüşmeleri takip eden Başkan Şahin: “İş arayanlar ile kendisine uygun eleman bulamayan işverenlerin sıkıntısı çözmeyi hedefliyoruz.” dedi.    

İş’te Pendik Buluşmalarının ilki Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin’in katılımıyla Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşti. Pendik Belediyesi ve Pendik İŞKUR işbirliğiyle düzenlenen programda işverenler sunumları yaparken iş arayanlar da iş başvuru formlarını doldurdu. Ardından özel olarak tasarlanmış stantlarda yüz yüze görüşen işveren temsilcileri ile iş başvurusu yapanlar,  birbirleriyle iletişim kurma fırsatı buldu.  Etkinlikte ayrıca iş başvurusunda kişilere nasıl CV doldurmaları gerektiğine dair Gebze Teknik Üniversitesi İşletme Dekanı Prof. Dr. Halit Keskin tarafından bilgi verildi. Sağlıktan perakendeye onlarca sektörden işverenle farklı alanlardan mezun olmuş iş arayanları buluşturan  “İş’te Pendik Buluşmaları”nın ayda bir defa yapılması hedefleniyor.

“İş arayan iş, işveren eleman bulamıyor”

Programa katılan İŞKUR Pendik İlçe Müdürü Yasin Tunç,  kurumları hakkında bilgi vererek “Biz insanlar evlerine ekmek götürsün istiyoruz. Bu doğrultuda amacımız iş arayanları iş sahibi yapmak.” dedi.

Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin ise İş’te Pendik Buluşmaları’nın ortaya çıkış hikâyesini anlattı. Kendisine sürekli iş talebi geldiğini belirten Başkan Şahin diğer yandan görüştüğü iş adamlarının da “nitelikli eleman” sıkıntısı yaşadığını söyledi.  Bu sıkıntı üzerine böyle bir proje hazırlandığını ifade eden Başkan Şahin: “Bir tarafta iş arayanlar diğer tarafta da kendisine uygun eleman bulamayan işverenler… İşte tüm bu sıkıntıyı İş’te Pendik Buluşmalarıyla çözmeyi hedefliyoruz.” dedi.

Konuşmasının ardında Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi’nde işveren ve iş arayanlar için hazırlanmış stantları gezen Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, her iki kesime de başarılar diledi. 

HABER: YAŞAR ŞİMŞEK













  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113