• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Bu öğretmenliğe paha biçilmez

Bu öğretmenliğe paha biçilmez
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve eşi Dr. Fatma Yazıcı, Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı Etüt Sınıfları?nda gönüllü görev yapan 36 öğretmene özel kutlama yemeği düzenledi.

Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı Yetimler Komisyonu, 2 yıldır sürdürdüğü bir uygulama ile yetim çocuklarımıza özel etüt sınıflarını hizmete açtı. Mahallelerde kurulan etüt sınıflarında yetim çocuklarımız, gönüllü öğretmenler eşliğinde ücretsiz eğitiliyor. Yetim çocuklarımızı eğiten gönüllü öğretmenler, bu yıl da kendileri için düzenlenen yemekte ağırlandı. Tuzla Belediyesi Ayyıldız Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen yemeğe Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve eşi Dr. Fatma Yazıcı, Yetimler Komisyonu’ndan sorumlu gönüllü Serpil Sağlam, Eğitim Komisyonu’ndan sorumlu gönüllüler İnci İşli ve  Hanife Cebeci ile öğretmenler katıldı.


Bu Mutluluğu Yaşayan Bir Daha Bırakamaz

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın eşi Dr. Fatma Yazıcı, gönüllü öğretmenlere teşekkür etti. Gönül Elleri Çarşısı’nın gönüllülük esasıyla hizmet verdiğini hatırlatan Yazıcı, “Gerçek mutluluk gönüllü hizmetle oluyor” dedi.

Dr. Fatma Yazıcı, “İnsanın bilgisini, birikimini, becerisini, zamanını kendi arzusuyla bir başkası için paylaşması, gönüllü hareket etmesinin çok kutsal bir sorumluluk olduğuna inanıyorum. Gönül Elleri Çarşısı’nda bunu hep birlikte gerçekleştiriyoruz. Kadın Kent Gönüllülerimiz ve öğretmenlerimiz gönüllü olarak hizmet veriyorlar. Bir çok alanda gönüllü arkadaşlarımızla sosyal açıdan dezavantajlı kesimlere ulaşıyoruz. Her ne sebeple gönüllü olursak olalım biliyoruz ki en büyük sebep; mutluluğun yolu başkasını mutlu etmekten geçiyor. Bunu bildiğimiz için burada olduğumuzu biliyorum. İnsan bazen kendi çocuğunun dersleriyle ilgilenmekte zorlanırken sizler bu çocuklarla ilgileniyorsunuz. O yüzden her birinizi ayrı ayrı tebrik ediyorum.” şeklinde konuştu.

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın eşi Dr. Fatma Yazıcı, aynı gün içinde yaşadığı bir olayı da öğretmenlerle paylaşarak hislerini şu şekilde aktardı: “Bu sabah özel çocuklarımızla kahvaltı düzenledik. Bir çocuğumuz gelip boynuma o kadar sıkı sarıldı ki, anlatmak istediği resmen kalbime dokundu. Keşke herkes bu gerçek mutluluğu yaşayabilse. Bu mutluluğu yaşayan bir daha bırakamaz”


Başkan Yazıcı, Öğretmenlere Teşekkür Etti

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı da konuşmasında gönüllü öğretmenlere teşekkür etti. Başkan Yazıcı konuşmasında “Dezavantajlı kesimlerle, yardım elini uzatabilecek gönülleri bir araya getirmek gibi bir misyonumuz olduğunu düşünüyorum. İhtiyaç fazlasına sahip olanla ihtiyaç sahibini buluşturmak için biz mekanları hazırlıyoruz. Yardım etmek çok güzel bir duygu ve yardım edilecek muhtaç kişiye ulaşabilmek zordur. Öğretmenlik kutsal bir meslek ama buna gönüllülük ruhu eklediğiniz zaman farklı bir özellik katıyor. Yetimlerle ilgilenmenin faziletini ve önemini söylememize gerek yok. Bunun özelliğini medeniyetimiz, inancımız ve insan olarak biliyoruz. Ben bu konuda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadesini kullandı.

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın eşi Dr. Fatma Yazıcı, gönüllü öğretmenlerle birlikte pasta kesti. Gönüllü öğretmenlere günün anısına Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı El Sanatları Komisyonu tarafından hazırlanan hediyeler verildi.




  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113