• BIST 10276.88
  • Altın 2387.588
  • Dolar 32.2367
  • Euro 34.7051
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 7 °C

Bizde 2-B’li olmak istiyoruz

Bizde 2-B’li olmak istiyoruz
Eski adı Aydos Mahallesi olan Yakacık Çarşı Mahallesi Sakinlerini hayata küstüren sorunlar saymakla bitmiyor. İstanbul'un göbeğinde Kartal'da, unutulmuş mahalle görünümündeki mahallede, kanalizasyon yok, doğal gaz var yol yok, elektrik var, su yok. Adeta

SORUNLAR SAYMAKLA BİTMİYOR

Kelimenin tam anlamıyla hayalet mahalleyi andıran mahalledeki sorunlar, mahalle sakinlerini hayatlarından bezdirirken; asfaltsız ve iki araç geçemeyecek kadar dar yollar sıklıkla trafik kazalarına sebebiyet verirken, özellikle öğrenciler ve bayanlar için büyük tehlike arzediyor. Özellikle Atatürk Caddesi üzerindeki Niyaziye Camii ve çevresinde  kanalizasyon sularının sokaklara akmasınedeniyle ortaya çıkabilecek salgın hastalık tehlikesi  tüm mahalleyi tedirgin ediyor. Bu bölgenin bir kısmına bir yıl önce su bağlanmasına rağmen, bir kısmında hala suyun bağlanmamasımahalle sakinlerinin öncelikli sorunları içinde yer alıyor. Yine bu bölgenin büyük bir bölümünde hala asfaltsız yollar mevcutken, hiç bir noktada kaldırım ve trutuar bulunmuyor..

2B YASASINDAN FAYDALANMAK İSTİYORUZ

Sorunlarını büyük bir üzüntü ve sitemli sözlerle dile getiren mahalle sakinleri, yetkili mercilerden özcelikle imar konusundaki sorunlarının çözümlenmesini isteyerek, "2B yasasından faydalanmak istiyoruz. Çünkü, şu an itibarıyla evlerimizde tadilat dahi yapamıyoruz. Bu yasa uygalamaya girmeden bir çivi dahi çakamadığımız gibi diğer sorunlarımızda öteleniyor. Bu sorunlarımız, büyük tehlike ve ölümcül hastalıklara neden açtığı için bizi canımızdan bezdiriyor. Özellikle ilçe belediyemiz ve diğer yetkililerden sorunlarımızın çözümü için ivedilikle gerekli adımları atmalarını ve sorunlarımızı çözmelerini istiyoruz." şeklinde konuştular.

Aydos sakinleri yıllarca kangren haline gelmiş sorunlarının çözümü için biraraya gelerek, tapu, yol, su ve elektrik gibi problemlerinin biran önce giderilmesi talebinde bulundular.

Altyapısı olmayan mahallenin lağımları yollara akmakta, yaz ayları ile birlikte çeşitli hastalıklarla karşı karşıya kaldıklarını belirten mahalle halkı, yetkililerden biran önce çözüm bekliyor.

MAHALLENİN MARKETİ(!)

Kartal’ın en eski mahallesi Aydos’un süper marketi böyle olur!

 









  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113