• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

Biz Kırşehir'i gerçekten tanımıyormuşuz

Biz Kırşehir'i gerçekten tanımıyormuşuz
Kırşehirliler Gecesi, AK Parti Milletvekili Osman Boyraz?ın katılımıyla gerçekleşti. Kırşehir Tanıtım videosundan oldukça etkilenen Belediye Başkanı Kenan Şahin, ?Biz Kırşehir?i gerçekten tanımıyormuşuz. Bu programlarla bir kez daha ne cevherler var öğren

Hemşehri Dernekleri Programları’nda bu kez sıra Kırşehirlilerin oldu. Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşen program, Pendik ve Kırşehir tanıtım videoları ile başladı. Halk Ozanı Kırşehirli Neşet Ertaş’ın da anıldığı programa Pendik protokolünün yanı sıra AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Boyraz da katıldı. Kırşehir Yöresel Halk Oyunları gösterisinin de yer aldığı programda Pendikliler tam bir Anadolu gecesi yaşadılar. Etkinlikte sahneye çıkarak türkü ziyafeti çeken Türk Halk Müziği Sanatçısı Emel Taşçıoğlu, Telli Turnam’dan Zahide’ye, Seher Vaktim’den Mühür Gözlüm’e çok sayıda eseri konuklarla birlikte seslendirdi. Program hediyeleşme ile fotoğraf çekimi ile sona erdi.

"Bu şehri daha iyi tanıdık"

Programında başında Kırşehir’e ait kapsamlı bir tanıtım videosu yayınlandı. Videoda  Kırşehir’in tarihi ve kültürel değerlerinin yanı sıra bölgede yetişmiş önemli şahsiyetlerin hayatlarına da kısaca yer verildi. Belediye Başkanı Kenan Şahin, Hemşehri Derneği Programları sayesinde  Anadolu’yu çok daha iyi tanıma fırsatı yakaladıklarını belirterek, “Anadolu’da ne cevherler varmış. Kırşehir’i tanımıyormuşuz. Anadolu’nun tüm değerlerini tanıyıp keşfedersek emin olun bu ülkeyi kimse tutamaz.” dedi. Kaymakam Osman Tunç da Kırşehirlilerin çok sabırlı insanlar olduğunu ifade ederek, “Bölgenin toprakları çok verimli değil, birinci dünya savaşı zamanı çok şehit vermiş. Tüm bu sıkıntılara rağmen çalışmayı ve sabretmeyi bırakmamış Kırşehirli. ” şeklinde konuştu.




  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113