• BIST 10173.42
  • Altın 2448.97
  • Dolar 32.2743
  • Euro 34.9166
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 8 °C

Berberler pazar çalışmak istemiyor

Berberler pazar  çalışmak istemiyor
Pendik Güzelyalı, Esenyalı, Fatih, Ahmet Yesevi ve Orhangazi Mahalleleri'nde faaliyetlerine devam eden yaklaşık 70 erkek kuaförü,haftada bir gün dinlenebilmek amacıyla pazar günü çalışmak istemediklerini söylediler.

BEŞ MAHALLE 70 BERBER

Geçtiğimiz 09 haziran Pazar günü Güzelyalı, Esenyalı, Fatih, Ahmet Yesevi ve Orhangazi Mahallesi berberleri temsilcileri Selim Çayır, Ayhan Pusmaz, Ergani Keskin, Vahap Nefesoğlu ve Ersin Taş öncülüğünde biraraya geldiler. Toplantıya Pendik Berber ve Kuaförler Odası Başkanı Salih Karadağ ile Güzelyalı Mahalle Muhtarı Farık Savaş’da katıldı.

EŞ VE ÇOCUKLARIMIZA ZAMAN AYIRAMIYORUZ

Beş Mahallenin beş temsilciliği öncülüğünde toplanan kuaför esnafı, Güzelyalı Meydan Kebap’ta kahvaltılı bir programla biraraya geldiler. Pendik Esenyalı Bölgesinde  çalışan 70 erkek kuaförü haftanın her günü geç saatlere kadar çalıştıklarını ve bir gün tatil yapmaya ihtiyaçları olduğunu dile getirdiler.  Beş mahallenin berber temsilcileri adına bir konuşma yapan Selim Çayır, yılın her günü çalıştıklarını dolayısıyla ailelerine dahi zaman ayıramadıklarını ve sosyal aktivite yapamadıklarını kaydetti. Çayır, bundan böyle Pazar günleri çalışmama kararı aldıklarını tüm arkdaşların bu karara uymaları gerektiğini temsilciler olarak alınan kararı denetleyeceklerini uymayan arkadaşlarını uygun bir dille uyuracaklarını söyledi.

Selim Çayır,  kuaför esnafının attıkları imzaların arkasında duracaklarına inancının tam olduğunu,  topladıkları imzaları kaymakamlık makamına, belediye yetkililerine ve oda başkanlığına ileteceklerini söyledi.

ÖĞRENCİLERE BURS VERELİM

Beş Mahalle Temsilcileri adına konuşan Selim Çayır, "Kuaför esnafı olarak amacımız bir ve beraber hareket etmek, birlikte piknik turları düzenlemek, sosyal aktivitelere katılmak ve Pazartesi günü dinç bir şekilde işe başlamak. Bölgede faaliyet gösteren kuaför esnafları olarak her arkadaşımız dükkanına birer yardım kutusu koymalı. Bu kutuya toplanan paralarla bölgemiz öğrencilerine burs sağlayalım. Önümüz ramazan, bu ayda ihtiyaç sahiplerine de böylelikle yardımcı oluruz. "dedi. Önerileri haklı bulan beş mahallenin berberleri Sağır'ın taleplerine alkışlarla destek verdi.

ZOR ŞARTLAR ALTINDA ÇALIŞIYORSUNUZ

Pendik Erkek ve Kadın Berberler Odası Başkanı Salih Karadağ ise konuşmasında, "Biz de birçok esnaf gibi haftanın yedi günü çalışıyoruz. Ancak bizim işimiz çok yıpratıcı ve yorucu. Sabah 08.00'de açtığımız dükkanlarımızı gece 24.00'dte kapatıyoruz. Uzun ve yorucu bir gün geçiriyoruz. Hafta sonuda dinlenemiyoruz. Aldığınız bu kararı bende destekliyorum. Hepimiz için hayırlı olsun."diye konuştu.

TUZLA'DA UYGULAMA İYİ GİDİYOR

Oda Başkanı Salih Karadağ, "Tuzla İlçesinde de Pazar uygulamasını başlattık ve belediye başkanı Dr. Şadi Yazıcı bizi dinledi ve  anlayışla karşıladı. Uygulama şu an çok iyi gidiyor. Pazar günü erkek berberleri, salı günü bayan kuaförleri dükkanlarını kapatıyor. Bu uygulama belediye destekli olduğu için iyi yürüyor. Umarım aynı anlayışı Pendik Belediyesi de gösterir." temennisinde bulundu.






  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113