• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 20 °C

BAYRAMINIZ MÜBAREK OLSUN

Talat Yavuz

Bugün bayram, bayramlar bizleri bir arada tutan bağları tazeleyen, güçlendiren bir etkiye sahip. Bayramlarda pekişen birlik ve beraberliğimiz, geleceğe daha güvenle bakmamızı ve çevremizde oluşan tehlikelere karşı daha güçlü durmamızı sağlıyor.

Bayrama ulaştığımız bugünlerde ülkemizde gündem siyaset ve ekonomideki gelişmeler. Keşke siyasi ortam ve seçim süreçleri, ekonomisi ve demokrasisi gelişmiş ülkelerde olduğu gibi daha düşük tansiyonda yaşanabilseydi. Toplumumuz kısır siyasi tartışmalardan ziyade daha çok eğitim, kültür, sanat, spor ve tarih konuşabilecek aşamaya gelebilseydi.

Dünya ve insanlık barış ve huzura muhtaç. Savaşların yıkıcı etkisini artık tarih kitaplarından okuyarak değil yaşayarak görüyoruz. Dünyaya kan, gözyaşı ve sömürüden beslenen egemenler değil adalet ve merhameti yaşayanlar hakim oluncaya kadar insanlık huzur bulamayacak.

Çalışma hayatı, dünyada ve dolayısıyla ülkemizdeki ekonomik gelişmelere bağlı olarak sıkıntılarla dolu. Hayat pahalılığı özellikle büyükşehirleri, memurlar ve dar gelirliler için yaşanmaz hale getiriyor. Eğer önlem alınamazsa, önümüzdeki yıllarda, dünyada büyük kitlesel hareketler yaşanabilir. Yer altı ve yer üstü kaynakları sömürülmüş fakir ülkeler, sömürgeci zenginlerin rahat ve huzurunu bozabilir. Kaybedecek hiçbir şeyi olmayan milyonlarca insan kontrolden çıkınca, ülkelerin değil rejimlerini, sınırlarını bile değiştirebilir.

Eğitim ortamımız salgının sıkıntılı, maskeli günlerinin acısını çıkarır gibi bir anda seminerler, projeler, programlar, açılışlarla hareketli bir döneme girdi. Bayramın manevi havasıyla, başta yetkililerin sonra da velilerin öğretmenlere saygı duyacağı, değer vereceği güzel günleri bu ülkenin eğitimcilerine yaşatmalarını bekliyoruz.

Sendikal mücadelemiz böylesine dönemlerde çok daha anlamlı hale geliyor. Sıkıntı varsa çözüm üretecek bir sendikal mücadele de var olmalıdır. Son toplu sözleşmede alınan toplu sözleşme pirimi ile yetkisiz sendikalarda da bir hareketlenme başladı. Bütün sendikaların aktif olması, çalışanlar açısından avantaj sağlayacaktır. Ancak bir hakkı da teslim etmenin vaktidir, Memur Sen, memurlar için üretmeye ve dertlenmeye devam ediyor.

Bayram vesilesi ile oluşan kardeşlik iklimi devam etsin, güzellikler çoğalsın, çirkinlik ve kötülükler yok olsun. Kötüler, düşüncesizler, hırslarının esiri olanlar, makam ve mevki uğruna kardeşine saldıranlar geride dursun, bayramınız mübarek olsun.

Bu yazı toplam 273 defa okunmuştur.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113