• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C

Avrupa?da Türkiye Etkisi

Coşkun Otluoğlu
Şener Şen ile Cem Yılmaz?ın başrollerini paylaştıkları ?Av Mevsimi? Sinema Filminde, Polislerin suçluları bulmaları için bakış açılarını değiştirmeleri gereken yerlerde ?Bakış açınızı değiştirin.? diye bir sahne vardır.

Alışılmış veya bize gösterilen başkalarının bakış açılarından meseleye yaklaşımımız çoğunlukla kör alanları görmemizi engeller ve bizlere gizlenmiş kısımları gösterildiği kadar görmemizi sağlar. Oysa bundan daha fazlasına ihtiyaç vardır.

            Tersinden bakarsanız ters görürsünüz. Doğru bakarsanız doğrusunu elde edersiniz. Demişler ya: “Güzel bakan, güzel görür.” Doğru bakarsanız doğru şeyler görürsünüz. Bardağın dolu tarafından bakmayı bilmeyenler her daim hasta ruhla yaşamaya mahkûmlardır. O ruh kendilerini ne zaman terk ederse o zaman kurtulacaklar demektir.

 Bu topraklara ayağımızı attığımızdan beri Avrupa her şeyini Türkiye etkisiyle belirlemiştir. Haçlı Seferleri, Avrupa birliği, İslam algısı, Avrupa’nın nezdinde Türkiye’nin gücüyle orantılıdır.

 Türkiye’nin her alanda parlayan yıldız olması Avrupa’nın dengesini bozmuştur. Üçüncü Havaalanına bile karşı çıkıldığını bizzat Almanya Cumhurbaşkanı Türkiye’ye gelince söylemiştir. Gezi kalkışması ve arkasından gelen paralel ihanetin desteklenmesi tamamen Batı ve Avrupa uzantısıdır.

             Türkiye’nin her alandaki başarısı Avrupa’nın kimyasını bozmuştur. Çözüm sürecindeki alınan mesafe Avrupa’yı öylesine etkilemiştir ki bunu baltalamak için güney komşularımız ile aramazın açılması için bir kargaşa üretilmiş ve her gün terör bizzat Batı tarafından desteklenmiştir.

 Avrupa’da yaşayan kırk milyon Müslüman’ın ümidi Türkiye’dir. Dünya’daki bir milyar sekiz yüz bin Müslüman’ın ümidi yine Türkiye’dir. “Yiğit düştüğü yerden kalkar.” düsturu mucibince bu böyledir ve böyle amel olunacaktır.

 Türkiye’nin Afrika kıtasına attığı adım bunun göstergesi ve Dünya’daki Müslümanlığın her geçen gün artmasından korkan ve bunu engellemek için olmadık işler tezgâhlayan Batı bu etkiden kurtulamamaktadır.

 Türkiye etkisi sadece bununla kalmamaktadır.

 Fransa’da eğitim dili Türkçe olan ‘Şanzelizesaray Lisesi’ açıldı. Lisenin, dünyada gittikçe güçlenen Türk dilinin Fransız çocuklarına öğretilmesi amaçlandı. Okulda tüm müfredat Türkçe olacak, hocalar da dersleri Türkçe anlatacak.

 Tanzimat Dönemi’nde başlayan Fransızca hayranlığı siyasî, askerî, kültürel ve uluslar arası ilişkilerden dolayı İngilizce’ye tevdi etmişken şimdi Fransa’da Türkçe eğitim veren bir okul açılmıştır.

 “Türkiye, Almanya’da hastane yapıyor.”

 İngiliz Kraliyet Sarayı’nda Klasik Türk Sanat Müziği Korosu kuruldu.”

 “İspanya Adalet Bakanlığı, hâkimlere Osmanlı kadı cübbesi giydirmeye karar verdi.”

“Amerikalıların yaşamında Türkçe isimler artıyor.”

 Bakış açınızı değiştirin.

Bu yazı toplam 1393 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113