• BIST 10319.96
  • Altın 2466.756
  • Dolar 32.2483
  • Euro 35.1194
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C

Aşı ve tedbir varsa korkuya gerek yok!

Aşı ve tedbir varsa korkuya gerek yok!
Mehmet İlhan Şahin, aşılanıp tedbirlere uyulduğu takdirde korkuya gerek olmadığını söyledi.

Afrika kıtasının güneyindeki bazı ülkelerde ortaya çıkan yeni koronavirüs varyantı Omicron tüm dünyada korkuları artırırken Akit’e konuşan Kayseri Tabip Odası Başkanı Mehmet İlhan Şahin, aşılanıp tedbirlere uyulduğu takdirde korkuya gerek olmadığını söyledi.

Şahin, şöyle devam etti: “Yeni varyant Omicron tüm dünyayı tedirgin etti. Ancak hastaların kliniğinin daha ağır seyrettiğine veya daha ölümcül olduğuna yönelik henüz paylaşılan bir veri yok. Dolayısıyla şu anda vatandaşların ciddi bir tedirginlik duymasına gerek yok. Ülkeler açısından şu düşünülüyor; yeni tip virüs acaba aşıdan kaçabilir mi? Aşılı insanları hasta ihtimali var mı? Ama bununla ilgili de henüz bir veri yok. Konunun uzmanları da aşıların bütünüyle etkisiz hale gelmeyeceğini düşünüyor. Dolayısıyla aşılarının tamamlamış kişiler açısından şu aşamada kaygı edilecek bir durum yok. Aşılanmayanların da bu süreçte hızla aşılarını tamamlamaları gerekiyor. Virüsün yayılımını ve seyrini izlemek lazım. Yakın zamanda ülkemize ulaşabilir. Her ne kadar seyahat kısıtlamaları yapılsa da dünyada bunu bütünüyle önlemek mümkün değil. Yetkili makamlar bunu takip ediyor ve gerekli önlemleri alıyor.”

Kurallara dikkat

Kış aylarıyla birlikte solunum yoluyla bulaşan hastalıklara dikkat çeken Şahin şöyle devam etti: “Grip mevsimindeyiz. Bütün bunlardan korunmak adına da kapalı mekanlarda kalabalık bulunmamak lazım, maskeye, mesafeye ve hijyen kurallarına dikkat etmek lazım. Bunları da vatandaşların artık öğrenmiş olması gerekiyor. Maske, mesafe ve el hijyenine dikkat eden kişi hele bir de aşılıysa bu hastalıklardan korkulacak bir durum yok.”

KAYNAK= Yeni Akit

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113