• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 17 °C

Artvinliler, Aytun Bebek için seferber oldu

Artvinliler, Aytun Bebek için seferber oldu
Aytun bebeğin tedavisi için gerekli olan parayı bulmak için valilik onayı ile bağış kampanyası başlatıldı.

Artvinli sanatçılar da Türkiye’nin çeşitli yerlerindeki konser etkinlikleriyle kampanyaya destek veriyor. Artvinliler Hizmet Vakfı öncülüğünde İstanbul Küçükçekmece Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi’nde düzenlenen konser organizasyonuna da ilgi büyük oldu. Ancak İsrail- Filistin Savaşı’nda yaşanan ve aralarında bebek ve çocukların da bulunduğu 500 kişinin ölümüyle sonuçlanan saldırı nedeniyle, organizasyonun konser kısmı iptal edildi. Gece İsrail protestosuna dönüşürken, Aytun bebeğin bağış kampanyasına katılımcılar büyük katkı sağladı.

aytun-bebek-120828051.jpg

SMA’lı bebeklerin yaşam mücadelesine toplumsal destek artıyor. Artvinliler de Aytun Bebek için seferber oldu. Aytun bebeğin tedavisi için gerekli olan 1 milyon 820 bin doları bulmak için başlatılan kampanyada şu ana kadar 982 bin dolar toplandı. Yüzde 54 seviyesinde olan kampanyanın tamamlanması için halen daha 837 bin 200 dolara ihtiyaç var.

Aytun bebeğin tedavi ücretini tamamlamak için sefer olan Artvinliler çeşitli etkinliklerle kampanyaya destek oluyor. Artviniler Hizmet Vakfı’nın öncülüğünde İstanbul’da düzenlenen yardım kampanyasına ise Artvinli birçok sanatçı destek verdi. İstanbul Küçükçekmece Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi’nde düzenlenen konser organizasyonuna Bizim Yaşar, Aydoğan Toprak, Pınar Yıldız, Salih Yılmaz, İsa Zor, Mürsel Akdemir, Yeşim Köksal ve Merve Holefter gibi çok sayıda sanatçı- müzisyen katıldı.

artvinliler-hizmet-vakfi-120828161.jpg

Organizasyona Artvinlilerin ilgisi büyük oldu. Ancak İsrail- Filistin Savaşı’nda yaşanan ve aralarında bebek ve çocukların da bulunduğu 500 kişinin ölümüyle sonuçlanan saldırı nedeniyle, organizasyonun konser kısmı iptal edildi. Buna rağmen Artvinliler Aytun bebeğin kampanyasına katkılarını sundu.

Artvinliler Hizmet Vakfı Başkanı Esen Yağcı gecede yaptığı konuşmada, SMA hastası bebeklerin tedavi masraflarının yüksek olmasına dikkat çekerek, Sağlık Bakanlığı’ndan bu sorunu çözecek adımlar atmasını istedi. Yağcı ‘’ Biz daha önce Deniz bebeği yaşattığımız gibi Aytun bebeği de yaşatacağız. Ancak bu konu uzun süre kampanyalarla sürdürülebilecek bir konu değil. Devletin bu konuda adım atması, belki de özel bütçe oluşturması gerekir’’ dedi

Aytun bebeğin babası Osman Erbay ise yaptığı duygu dolu konuşmasında kampanya destek veren herkese teşekkür etti.

Şavşat Dernekleri Federasyonu Başkanı İsa Altun da yaptığı konuşmada SMA hastası çocuklara yardım kampanyalarına herkesi destek vermeye çağırdı. Altun ayrıca Filistin- İsrail Savaşı’nda yaşanan katliamları kınadı.

savasa-hayir-120828271.jpg

Savaşa Hayır

Gece aynı zamanda savaş karşıtı bir gösteriye de dönüştü. Konuşmacılar İsrail- Filistin Savaşı’nda yaşanan katliamları protesto ederken Savaşa Hayır sloganları atıldı. Artvinliler Hizmet Vakfı Başkanı Esen Yağcı ‘’ Bir bebeği yaşamak için bir araya geldiğimiz gecede aralarında bebeklerin de olduğu bir katliamın haberini aldık. Bu katliamda imzası olan herkesi kınıyoruz. Biran önce savaşın bitmesini istiyoruz. O yüzden Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Yurtta Barış, Dünya’da Barış sözünü yüksek sesle bir kez daha dile getiriyoruz’’ dedi.

Kampanya Bağış Hesabı:

TR83 0001 0023 5161 8547 1150 10

Alıcı: Ebru Erbay

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113