• BIST 10082.77
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 18 °C

Annelerimiz bizim için çok kıymetli

Annelerimiz bizim için çok kıymetli
Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı, Anneler Günü'nde yetim anneleri yararına kermes düzenledi.

Mübadiller için tarihi öneme sahip Ayazma Mevkii’nde yaptırılan Tuzla Belediyesi Rumeli Kültür Merkezi, kermes ile kapılarını açtı.

Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı El Sanatları Komisyonu ve Kadın Kent Gönüllüleri, geliri yetim anneleri yararına değerlendirilecek kermeste ele emeği ürünlerini sergiledi. Kadın Kent Gönüllüleri tarafından hazırlanan ev tekstili ürünleri, oyuncak, cam sanatı ile üretilen takılar, 3 boyutlu tablolar, nikah-bebek ve sünnet şekerleri, organizasyon süslemeleri ve dekoratif aynalar beğeniye sunuldu.

Kermesin açılışına Tuzla Kaymakamı Ali Rıza Çalışır ve eşi Güler Çalışır, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve eşi Dr. Fatma Yazıcı, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin eşi Fatma Güllüce, Tuzla Piyade Okulu Komutanı Tümgeneral İshak Ceylan’ın eşi Sevgin Ceylan, Tuzla Belediyesi Başkan Yardımcıları ve Belediye Meclis Üyeleri, Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı Sorumlusu Tuğba Muslu, Kadın Kent Gönüllüleri ve vatandaşlar katıldı.


Mağdur Annelerine Güzel Bir Hediye

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın eşi Dr. Fatma Yazıcı, konuşmasında kermesin amacını şu şekilde açıkladı: “Anneler Günü’nde annelerimize güzel bir hediye vermek istedik. O annelerimiz bizim için çok kıymetli. Zor durumda olan, yetim anneleri, engelli anneleri ve mağdur annelerin yüzünü nasıl güldürebiliriz diye düşündüğümüzde komisyonumuzla birlikte bu kadınları istihdam ettik. Bu güzel ürünleri satarak onların yüzünü güldürebiliriz diye düşündük. Bize destek veren herkese teşekkür ediyor, anneler ve anne adaylarının gününü kutluyorum” 

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin eşi Fatma Güllüce de kermese destek veren kişi ve kurumlara teşekkür etti.


Anlamlı Bir Kermes

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı da konuşmasında Kadın Kent Gönüllüleri’nin yüreğini ortaya koyarak anlamlı bir esere daha imza attığını söyledi. Başkan Yazıcı, “Yüreğini akıtmış olan ve emekleriyle beraber gönülden bir elle çok güzel bir eser ortaya çıkaran Gönül Elleri Çarşısı’nı ve Kadın Kent Gönüllüleri’ni tebrik ediyorum. Böylesine güzel bir kermes açılışında bulunmaktan mutluluk duyuyorum. Anneler Günü münasebetiyle annelerin ve çocukların daha çok faydalanabileceği, anlamlı bir kermes için emeği geçen herkese yürekten teşekkür ediyorum. Bu açılışın başka bir anlamı daha var. Bu binanın henüz resmi açılışını yapmıyoruz ama gayri resmi olarak ilk defa bu organizasyonla ayak basmış oluyoruz. Burada down sendromlu çocuklarımızın hizmet vereceği +1 Cafe de hizmet verecek” şeklinde konuştu.


Tuzla’da Sosyal Projeleri Önemsiyoruz

Tuzla’da sosyal projelerin önemsendiğini belirten Tuzla Kaymakamı Ali Rıza Çalışır, Gönül Elleri Çarşısı’nın bu süreçteki rolüne dikkat çekti. Kaymakam Çalışır konuşmasında “Toplumsal projeleri ilçe olarak son derece önemsiyoruz. Sosyal projeleri önemsiyoruz; çünkü toplumun dezavantajlı kesimleri Cenabı Hakk’ın o topluma emaneti.  Toplumun dezavantajlı kesimleri öncelikle aileye, daha sonra mahalleye, genişletirseniz ilçeye, devlete, insanlığa emanettir. Bir toplumdaki refah, mutluluk ve tebessüm düzeyi, o grupta en ufak gülenin tebessümü kadardır. Toplu mutluluklar, toplu huzurlar, birlikte ağlayıp birlikte gülebilmeler, bu milletin zaten özünde yer alır. Bu işe emeği ve gönlüyle katkı sağlayan değerli kardeşlerimizi ve bu faaliyetlerin bu seviyesini ulaşmasını sağlayan Belediye Başkanımızı tebrik ediyorum” ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından açılış kurdelası, protokol tarafından hep birlikte kesildi. Protokol, kermes alanını gezerek üretimi yapan bayanlardan ürünler hakkında bilgi aldı.




  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113