• BIST 10082.77
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C

Almanya Uçak Bileti Fırsatları ve En Popüler Gezi Rotaları

Almanya Uçak Bileti Fırsatları ve En Popüler Gezi Rotaları
Avrupa’nın en gözde ülkelerinden biri olan Almanya; göz kamaştıran mimarisi ve tarihi dokusuyla görenleri kendine hayran bırakmayı başarır. Doğal güzellikleri ve ihtişamlı katedralleriyle yerli ve yabancı turistlerin gözdesidir.

Unutulmaz bir seyahat planı yapmak isteyenlerin ilk rotalarından biri olmayı başaran Almanya, sadece modern şehir görünümüyle değil, Orta Çağ dönemini yansıtan kasabalarıyla da gezginleri kendine hayran bırakır. Peki, Almanya’ya nasıl gidilir? Almanya uçak bileti fiyatları nedir? Almanya’da ulaşım imkânları nasıldır? Almanya’ya gidenlerin gezmesi gereken popüler şehirleri nerelerdir? İşte, Almanya gezisi planlayanların bilmesi gereken detaylar…

Almanya’ya Nasıl Gidilir?
Almanya’yı en ince detaylarıyla keşfe çıkmak isteyenlerin en çok merak ettikleri ilk konu, Almanya’ya nasıl gidecekleri konusudur. Türkiye’den Almanya’ya hava ve kara yoluyla ulaşım imkânı bulunmaktadır. Hem hızlı hem de konforlu olması yönüyle Türkiye’den Almanya’ya yapılan seyahatlerin büyük bir çoğunluğu hava yoluyla gerçekleştirilmektedir. Almanya’ya direkt uçuşlarla kısa sürede ve konforlu bir şekilde ulaşmak mümkün. İstanbul ve Berlin arası mesafenin 740 kilometre olduğu bilinir. Uçak yolculuğunu tercih edenler, İstanbul’dan Berlin’e yaklaşık 2 saat 10 dakika gibi bir sürede ulaşırlar. Türkiye’de; İstanbul, Ankara, İzmir ve Antalya başta olmak üzere birçok uluslararası havaalanından Almanya’ya doğrudan uçuşlar bulunmaktadır. Yılın hemen her döneminde Türkiye’den Berlin, Köln, Stuttgart, Düsseldorf, Frankfurt, Hamburg, Nürnberg ve Münih şehirlerine günlük uçak bileti bulmak mümkün. Siz de en ucuz Almanya uçak bileti fırsatlarını kaçırmayın!

Almanya’da Ulaşım İmkânları Nasıldır?
Toplu taşıma araçları Almanya’da yaygın olarak kullanılmaktadır. Büyük şehirleri birbirine bağlayan güzergahlarda hızlı ulaşım açısından da oldukça önemli bir konuma sahiptir. Almanya’daki toplu taşıma araçları birbirine entegre edilmiştir. Bu nedenle küçük şehirlerde de araçsız seyahat edebilmek mümkündür. U-Bahn (metro), S-Bahn (banliyö ekspres treni), tramvay hatları (Straßenbahn) ve otobüsler ile şehir içinde bir yerden diğer lokasyona geçmek oldukça pratiktir. Daha hızlı ve konforlu bir ulaşım arzu edenler de araç kiralama şirketlerinden ya da taksi duraklarından yararlanabilirler.

Almanya’ya seyahat edecek gezginlerin en çok merak ettiği konulardan bir diğeri de Almanya’da havaalanına nasıl ulaşım sağlayacakları konusudur. Havaalanına genellikle otobüs, taksi ve metro aracılığıyla ulaşım sağlanabilmektedir. Yolcular tarafından tercih edilen bir diğer ulaşım seçeneği ise şehrin önemli noktalarından hareket eden shuttle hizmetleridir. Daha konforlu bir ulaşım tercih edenler için VIP taşımacılık hizmeti sunan birçok firma da bulunmaktadır. Bu firmalar, premium araçlarıyla havaalanından istenilen yere ulaşım imkânı sunmaktadır.

Almanya’nın En Popüler Şehirleri Hangileridir? 

icin-150.jpg
Almanya’ya seyahat edecek gezginlerin önceden gezecekleri rotaları planlamaları büyük bir avantajdır. İşte, Almanya’nın en popüler ve mutlaka gezilmesi gereken başlıca şehirleri;

-Berlin: Berlin Almanya’nın başkenti olması yanı sıra, en büyük şehridir. Dünyanın her yerinden birçok ziyaretçi alan popüler şehir, hareketli gece hayatı ve kültürel etkinlikleriyle misafirlerini etkilemeyi başarır. Berlin’e gidenlerin gezmesi gereken başlıca lokasyonları; Checkpoint Charlie, Brandenburg Kapısı, East Side Gallery (burada Berlin duvarının kalıntıları sergilenmektedir), yeni Reichstag binası ve Kaiser Wilhelm Anıt Kilisesi olacak şekilde sıralamak mümkün.

-Frankfurt: Fuar ve sergi şehri olan Frankurt’ta, her yıl uluslararası ticaret fuarı yapılır. Yılda ortalama olarak 80 fuarın düzenlendiği bu şehir, modern mimari yapılarıyla ilgi odağı olmayı başarır. Frankfurt’ta gezilmesi gereken en popüler adresler; eski kent merkezi Römerberg ve alışveriş merkezi Hauptwache olacak şekilde sıralanabilir.

-Hamburg: Hamburg, Almanya’nın en kalabalık ikinci şehri olarak bilinir. Büyük bir liman şehri olan Hamburg, modern mimariye sahip yapılarıyla görenleri büyüler. Şehirde gezilip görülmesi gereken başlıca adresler: St. Michael Kilisesi, tarihi belediye binası, botanik bahçe, geleneksel yarı ahşap evlerin bulunduğu birkaç caddeden biri olan Deichstrasse bölgesi ve gece hayatı ile ünlü Reeperbahn Mahallesi’dir. 

-Stuttgart: Almanya’nın en önemli şehirlerinden biri olan Stuttgart, ülkenin; tarihini, kültürünü ve doğasını en iyi yansıtan adreslerden biridir. Stuttgart’a gidenlerin gezmesi gereken başlıca rotalar; Altes Schloss (eski kale), Barok tarzı ile öne çıkan Neues Schloss (yeni kale) ve şehrin en modern yapılarından biri olan Mercedes-Benz Müzesi olarak sıralanabilir.

Bu şehirlerin yanı sıra; Münih, Leipzig, Köln, Heidelberg ve Bamberg gibi şehirler de Almanya’nın mutlaka gezilip görülmesi gereken adresleri arasında yer almaktadır.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113