• BIST 10158.63
  • Altın 2471.056
  • Dolar 32.1938
  • Euro 35.061
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 13 °C

AK Parti'de delege seçimine itiraz

AK Parti'de delege seçimine itiraz
AK Parti Pendik İlçe Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen delege seçimine, temsilde adalet sağlanmadığı gerekçesiyle itiraz edilecek.

AK Parti Pendik İlçe Başkanlığı delege seçimleri Yeşilbağlar Spor Kompleksinde gerçekleştirildi. 19 ekim pazar günü yapılan delege seçiminde 16 kasımdaki kongrede oy kullanacak olan delegeler belirlendi.

Çok sayıda üyenin katıldığı delege delege seçiminde salonda bulunan il gözlemcisine çok sayıda itirazlar yapıldı. Listelerde isimlerini göremeyen çok sayıda partili il gözlemcisinin yanına giderek itirazda bulundu.

Özellikle kadın ve gençlik kollarından itirazlar geldi. Delege listelerinde yeteri kadar temsil edilmediklerini iddia eden kadın kolları ve gençlik kolları yöneticileri, il gözlemcisine temsilde adalet olmadığı bilgisini verdiler.

Bazı partililer, delege seçimlerine itiraz için kolları sıvadı. Delege seçimleri için 3 günlük itiraz süresi bulunuyor.

Partililerin itiraz gereççesini ise şöyle;

" 1. Delege seçimlerinde üç kademe başkanları bir kez bile bir araya getirilmedi. Listeye isim verme hakkı olan Gençlik kolları ve kadın kolları sürecin dışında bırakıldı. Sandık başına gelinceye kadar listeden kademe başkanlarının haberi yoktu. Istişare mekanizması işletilmedi.


2. Delege seçiminde bile birliği sağlayamayan bir yapının kongrede birleştirici misyon yüklenmesi samimi değil, teşkilatın algısı bu yönde.


3.  İl ve genel merkezin belirlediği kriterlere uyulmadı; gençlik kolları ve kadın kollarına verilen kontenjan sayısının çok altında bir liste resen hazırlanarak il başkanlığına gönderildi. STK lar ile hiç ilişkisi olmayan kişiler stk kadrosundan yazıldı. Örnegin bir site yönetici yardımcısı stk lara dahil edildi, bu kisşi yönetim kurulundan üyelerinden birinin babası. Mevcut yönetim üyelerinden bir kişinin ailesinden üç kişi yazıldı. Delege olmaması gereken memur üyeler listeye alındı. Bunun gibi bir çok örnek var.


4. Teamül şöyle: bu listeler YSK'ya il başkanlığı tarafından gönderilecek, seçim sonrası 3 gün itiraz süresi var, bu süre zarfında itiraz olursa il listeyi gözden geçirecek ve düzenleme kararı alacak. Bu karar nihai, yani bir başka itiraz süreci yok. Yani şuan ki liste kesin liste değil.


5. Peki il bu listeye niçin hiç müdahale etmeden sandığa götürdü?  Il teşkilatı her yerde olduğu gibi Pendik te de demokratik teamüllere uygun hareket ediyor, itiraz prosedürü çerçevesinde konuyu değerlendirmeyi tercih ediyor. Aksi takdirde il delege listesine müdahale ediyor denmesin."

HABER: YAŞAR ŞİMŞEK










  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113