• BIST 10155.05
  • Altın 2390.665
  • Dolar 32.3676
  • Euro 34.6997
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı'ndan vatandaşlık maaşı müjdesi!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı'ndan vatandaşlık maaşı müjdesi!
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, gelir tamamlayıcı aile destek sistemini hayata geçireceklerini açıkladı.

Bu kapsamda 'Aile bazlı vatandaşlık maaşı' uygulamasını başlatacaklarını vurgulayan Göktaş, ev hanımlarının emekliliğine de destek sağlayacaklarını kaydetti.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, “Türkiye’de, Koruyucu Aile Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi’ni uygulayacağız. Geçici Koruyucu Aile Programı’nı hayata geçireceğiz” dedi. Göktaş, 75. Yıl Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde medya kuruluşlarının Ankara temsilcileriyle bir araya geldi. Göktaş, ‘Aile bazlı vatandaşlık maaşı’ uygulamasını başlatacaklarını söyledi. Bakan Göktaş, “Ev hanımlarının emekliğine destek sağlayacağız” dedi.

AİLE BANKASI 

Göktaş özetle şunları söyledi: “Aile ve Gençlik Bankası konusunda ise biliyorsunuz bunun pek çok paydaşları var. Biz Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak kendi payımıza düşen boyutunu enine boyuna çalışıyoruz. İnşallah bu projeyi sonuçlandırarak hayata geçirmeyi ve gençlerimize verdiğimiz bu umut dolu projeyi hayata geçirmek istiyoruz. Kadına şiddetle mücadelede ‘sıfır tolerans’ ilkesi ile çok yönlü ve bütüncül bir yaklaşım benimsiyoruz. 6284 sayılı Kanun’un değişmesi ve kaldırılması tabi ki söz konusu değil. Bu kanun olduğu gibi kalmalı.”

KADINLARA İŞ KURMA KOLAYLIĞI

Hanelerin belirli bir gelir düzeyini garanti altına alan Gelir Tamamlayıcı Aile Destek Sistemi’ni hayata geçireceklerini de ifade eden Göktaş, şöyle devam etti: “Aile Bazlı Vatandaşlık Maaşı uygulamasını başlatacağız. Aile Koruma Kalkanı Programı’yla ev hanımlarının emekliliğine destek sağlayacağız. Kaynak:Yeniakit

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113