• BIST 10319.96
  • Altın 2465.437
  • Dolar 32.2606
  • Euro 35.0379
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 11 °C

Ahmet Yesevi Hizmetle Donatılıyor

Ahmet Yesevi Hizmetle Donatılıyor
Pendik?in her geçen gün daha da gelişen mahallesi Ahmet Yesevi, peş peşe hayata geçirilen yatırımlarla ilçenin gözde yerleşim bölgelerinden biri haline geliyor. Etüt Merkezi, Semt Merkezi ve Spor kompleksi ile mahallenin yaşam kalitesi artacak.

 

Ahmet Yesevi Mahallesi’ni sosyal, kültürel ve sportif amaçlı tesislerle donatan Pendik Belediyesi, her yaştan insanın ihtiyacını karşılayacak çalışma ve yatırımları sürdürüyor. Gençler için Etüt Merkezi’ni tamamlayan Pendik Belediyesi, 7’den 70’e tüm mahalle halkına hizmet verecek ve görüntüsüyle de göz dolduracak Semt Merkezi’nin de yapımına başladı. İlçede hizmet verecek  beş spor kompleksinden biri de Ahmet Yesevi  Mahallesi’nde yer alıyor. Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin’in sürekli ziyaret ettiği ve kısa bir zaman önce Şeyh Şaban-ı Veli Camii temel atma törenine katıldığı Ahmet Yesevi Mahallesi,  beş yılda hayata geçirilen yatırımlarla Pendik’in değeri yükselen yerleşim bölgelerinden biri oldu.

Gençler için Etüt Merkezi tamamlandı

Pendik Belediyesi tarafından  kısa bir sürede bitirilen Ahmet Yesevi Etüt Merkezi, bodrum, zemin ve üç kattan oluşuyor. Tesisin bodrum katında spor salonu, zemin katında etüt merkezi, birincikatında ise derslik ve sınıflar yer alıyor. İkinci ve üçüncü katlar ise çeşitli aktiviteler için kullanılacak.

Semt Merkezi ile hizmet mahalleye geliyor

Mevlana Camii yanında bulunan 4 bin 600 metrekare inşaat alanında yapımına başlanan Ahmet Yesevi Semt Merkezi’nin bir yılda tamamlanması planlanıyor. Osmanlı mimarisinden esintiler sunansemt merkezinde etüt merkezi, İSMEK kursu, aile sağlığı merkezi, çok amaçlı salon, gençlik merkezi, fitness  ve folklor salonu, emekliler lokali ve şadırvan  yer alacak. Ayrıca görkemli görünüşü ile  mahallenin çehresini değiştirecek

Sporcular yetiştirecek

Ahmet Yesevi Mahallesinde inşaatı tamamlanmak üzere olan Spor Kompleksinde açık sahalar,  basketbol, voleybol, karate, judo, güreş,  tekwando, fitness ve çok amaçlı salonlar,gençlik merkezleri ve otopark yer alıyor. Böylece  gençlerin ve her yaştan insanın spor yapması mümkün olacak.

Temiz mahalle,  çevreci çocuklar

Pendik Belediyesi, temizlik ve geri dönüşüm çalışmaları için mahalleye  247 adet  metal  konteyner  ve 175 adet geri dönüşüm iç mekan kutusu yerleştirdi. Ayrıca  mahalle okullarına da 4 adet geri dönüşüm kumbarası dağıttı. Böylece çocuklara da  çevre bilinci kazandırılarak dönüşüme katkıda bulunmaları sağlandı.

Eğitimden  caddelere kadar değişim

Mahallede eğitim hayatının da gelişmesi için İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortak çalışmalaryürüten Pendik Belediyesi, geçtiğimiz yıl Ahmet Yesevi İ.O. Ana sınıfını hizmete açtı. Ayrıca 24 derslikli  Ahmet Yesevi Mahallesi İ.O.  ve Spor Salonu’nun inşaatı da devam ediyor.

Damla Sokak Parkı hizmete kazandırılırken,  Akarsu Sitesi fitness  ekipmanlarıyla donatıldı. Cem Evi’ne de kamelya yapılarak, gelenlerin huzurlu bir ortamda dinlenmesi sağlandı. Ayrıca mahalledeki mevcut parklar da sürekli olarak bakım ve onarımdan geçirilerek yenileniyor.

Ekonomik ve sosyal yönden önem taşıyan caddelere modern görünüm kazandıran Pendik Belediyesi  Fen İşleri Ekipleri, Ahmet Yesevi Mahallesi’nde bulunan Gözdağı ve Hürriyet Caddeleri’nde de prestij kazandırma çalışmaları yaptı. Hürriyet caddesi, bordür ve kaldırım çalışmalarının ardından asfalt serimi de yapılarak prestijli hale getirildi.  Ayrıca Sultanahmet, İmamı Azam caddeleri ve  Eser, Serra,  Harbiye, Yıldıztepe ve Kıyak  sokaklarda yürütülen çalışmalar tamamlandı.

Öte yandan İSKİ tarafından ilçe genelinde yürütülen dere ıslah çalışmaları kapsamında Kemiklidere’nin Ahmet Yesevi’deki  9. Yan Kolu’nda temizleme çalışmaları yapıldı. 




  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113