• BIST 9090.66
  • Altın 2324.412
  • Dolar 32.3684
  • Euro 34.9498
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 15 °C

Ahmet Davutoğlu partisini ne zaman kuruyor kadroda kimler var?

Ahmet Davutoğlu partisini ne zaman kuruyor kadroda kimler var?
Siyaset arenasında gündem yoğun. Seçim telaşı ile birlikte eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun kuracağı partiye ilişkin söylentiler ise artmaya devam ediyor. Davutoğlu'nun yeni partisi ile ilgili açıklama yapacağı öğrenildi.

 

31 Mart yerel seçimler bir yana gündemin bir diğer merakla beklenen olayı ise 11. Cumburbaşkanı Adbullah Gül ile eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun kuracağı iddia edilen yeni parti.

Kulilslere yansıyan bilgilere göre Ahmet Davutoğlu, 31 Mart’tan sonra yeni partiyle ilgili bir açıklama yapacak. Partinin ise Eylül ayında kurulacağı öğrenildi.

Davutoğlu'nun bu girişimi akıllara Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçtiğimiz günlerde miting meydanlarındaki bir sözünü getirdi. Erdoğan mitingde şu ifadeleri kullanmıştı:  “Anlaşılan o ki, AK Parti çatısını beğenmeyip kendilerine başka mecra arayanlar var. Beraber yola çıktığımız insanlar şimdi bizim trenden inip başka trene biniyor”

Erdoğan işaret etmişti
Erdoğan'ın isim vermeden eleştirdiği ismin ise eski Başbakan Ahmet Davutoğlu olduğu söyleniyor. Davutoğlu'nun yeni parti çalışması yaptığı ve 31 Mart'tan sonra bir deklarasyon ile açıklayacağı ifade ediliyor.

Partide kimler var?
Bu kapsamda Davutoğlu'nun, “AK Parti ister yüzde 35, ister yüzde 55 oy alsın biz yola çıkıyoruz” dediği iddia edildi. Abdullah Gül'ün parti kurucusu olmayacağı, AK Parti'li eski bakanlar Ali Babacan, Mehmet Şimşek ve Nihat Ergün gibi isimlerin ise bu hareketin içinde yer alacağı öğrenildi.

Hangi vekiller ile  temasta?
Yeni Parti hareketinin, AK Parti'den de 10 milletvekili ile dirsek temasında olduğu da bildirildi. AK Parti'li eski bakan, milletvekillerinin yönetici kadrosunda yer alacağı yeni parti, mayıs ayında yayınlanacak bir deklarasyon ile kamuoyuna duyurulacak. Açıklamada, Türkiye'nin ekonomi, dış politika, eğitim, kültür ve hukuk alanında ‘çıkmaza' girdiği vurgulanacak.


Kaynak:İnternethaber

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113