• BIST 9050
  • Altın 2298.879
  • Dolar 32.3126
  • Euro 35.0755
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

24 Kasım Öğretmenler Günü

Cemal Kapan

Yine bir 24 Kasım, Öğretmenler Günü vasıtasıyla yapılan ritüeller sorgulanmaksızın bu yıl da tekrarlanacak.

Gönülden olan her şeye eyvallah.

Birkaç yıl önce gazetede okumuştum: ” Öğrenciler, Öğretmenler Günü hediyesi olarak peynir, sac ekmeği, tereyağı, yumurta gibi ürünler ile patik ve yazma getirdi.”

Materyalist olmanın giderek daha çok aşılandığı bir dünyada sadece toplumun belirlediği özel günlerde hediye vermek/almak doğru gelmiyor.( Şimdi çuvaldız kendime: Ben de bir sürü hediye aldım, inkâr etmiyorum. Belki yaşlılık, belki çalışılan okul iklimi insanı değiştiriyor. Ama şu an sadece hissettiğimi yazıyorum)

En güzel hediye, aniden çıkagelen, gönülden kopan, size düşünüldüğünüzü hissettiren hediyedir bence.

Sınıf öğretmeninin kapısına her sene isimsiz bir demet papatya bırakıp kaçan çocuğun masumiyetinden bahsediyorum.

Bir bayan öğretmen arkadaşım anlatmıştı, hoşuma gitmişti. Öğretmenler gününde annesinin kahvaltıda krep hazırlaması, babasının çikolatalı gofret alması.” Kutlanmasıyla mutlu olduğum gün, bir günlüğüne özel hissediyor insan” demişti.

24 Kasım Öğretmenler günü yaklaştığında kamuoyunun dikkati öğretmenlerin ve öğretmenlik mesleğinin üzerinde olduğundan hısım, akraba, arkadaş, öğrenci, veli, esnaf bir yıl boyunca hatırlanmayan öğretmenleri anımsar, onlara dönük güzel sözler söyleme yarışına girerler. 

Törenler ve beylik konuşmalarla geçiştirilen, süreç içerisinde öğretmenlere pratikte herhangi bir katkı sunamayan bir 24 Kasım.

Kutlamalarda adeta, “Öğretmenler Günü kutlanacak! Kutla!”  komutunun gereği yerine getirildiği bir 24 Kasım.

Öğretmenlerin günü resmi erkân tarafından kutlanacaksa öğretmeni belli saatte, belli yerde bulunmaya zorlayarak değil, öğretmeni bir makama götürüp “Gününü kutla!” yaklaşımı yerine, kendi mekânlarında ziyaret eden ve önemseyen bir nezaket olsa daha iyi olmaz mı?

Sahi Kaymakam, Belediye başkanı, İlçe Milli Eğitim Müdürü(ya da vekâleten belediye başkan yardımcıları, şube müdürleri) okulları paylaşıp, bir günlerini ayırıp öğretmenler odasına girse, “Gününüz kutlu olsun, bir eksiğiniz var mı? Sizin için yapabileceğimiz bir şey var mı?” dese iyi olmaz mı?

Öğretmenlerin gönülden iştirak edecekleri bir Öğretmenler Günü özlemiyle, tüm öğretmenlerimizin emekleri karşısında eğiliyor, mesleğin itibarının ön plana çıktığı günlerde buluşmak dileğiyle Öğretmenler gününüzü gönülden kutluyorum.

 

 

Bu yazı toplam 1130 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113