• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C

Zam Zam Zam, Muntazam

Zam Zam Zam, Muntazam
TÜKODER?den elektrik zammına protesto TÜKODER (Tüketiciyi Koruma Derneği) üyeleri, elektrik ve akaryakıt zamlarını protesto etmek amacıyla, Kadıköy?den Pendik?e kadar pedal çevirdiler.

4-6 Eylül’de, “Zamlara karşı pedal bas! gibi sloganlarla Ankara’dan yola çıkan Tüketici Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı (TÜDEV) Ali Çetin, Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER) Genel Başkanı Ali Er ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle, 4-6 Eylül arası İstanbul Kadıköy’den başlayan bisikletli yürüyüşle, sahil yolu üzerinden Pendik’e kadar geldi. Buradan, deniz yoluyla Yalova, Bursa ve Eskişehir üzerinden Ankara’ya geçerek son bulacak olan protesto yürüyüşünün, başta akaryakıt olmak üzere, gıda, ulaşım, elektrik, su gibi tüketim maddelerine gelen zamlara dikkat çekerek, kamuoyu oluşturmak istediklerini belirten yetkililer, “Sesimizi çıkartmazsak, bu tür zamları daha çok görürüz, bu yüzden toplum olarak tepkimizi dile getirmeliyiz. Sadece akaryakıt almamak yetmez. Çünkü, bugün benzin almazsak, yarın yine alacağız. Bunun için zamlara tepkimizi koymazsak, yarın şekerde yiyemeyeceğiz. Dolayısıyla alternatifini talep etmeliyiz. Duble yol ve şehir içi otobanlar yüzünden toplu taşıma azaldı ve daha fazla petrole bağımlı bir hale geldik. Yani daha kolay fatura ödüyoruz, hem paramıza, hem de ısınan küremizle. Biz de, zamları iklim dostu, cüzdan dostu, bisimlet ile boykot ediyoruz. Bu yüzdendir ki, herkes 4-6 Eylül arası arabaya değil, toplu taşımaya, bisiklete biniyor veya yürüyoruz.” dediler.
Son aylarda yapılan zamları protesto ederek, kamuoyunun dikketini bu konu üzerinde yoğunlaştırmak amacıyla, Ankara’dan yola çıkan sivil toplum kuruluşları, 4-6 Eylül’de ‘zamlara karşı pedal bas! gibi sloganlarla bisikletli eylem gerçekleştirdiler. Protestolu eylem, Tüketici Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı (TÜDEV) Ali Çetin, Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER) Genel Başkanı Ali Er, Pendik TÜKODER Başkanı Sabahat Ateş ve yönetimininde katıldığı Kadıköy toplantısı ile başladı. Kadıköy’de başlayan, Bostancı sahilyolu üzerinden Pendik İskelesi, Yalova ve Bursa yönünde devam edecek eylem Eskişehir’de son bulacaka

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113