• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 26 °C
  • Ankara 24 °C

Yönetici Atamada ki Çarpıklığı Görmeli!

Yönetici Atamada ki Çarpıklığı Görmeli!
Milli Eğitim Bakanlığı?nda Yönetici Atama ile ilgili aynı yönetmelikle iki farklı uygulama yapılmasına İstanbul?da Eğitim Bir Sen?den tepki geldi. Bilindiği gibi İstanbul Mili Eğitim Müdürlüğü sınava dayalı müdür ve müdür yardımcılıkları için duyuru ya


 
Yönetici Atama Yönetmeliğine göre Sınava Dayalı İlk Atama, İsteğe Bağlı Yer Değiştirme, 5 Yıllıkların Zorunlu Rotasyonu ve İller Arası Yer Değiştirme şeklinde dört atama şekli var. Sınava Dayalı İlk Atama ve İsteğe Bağlı Yer Değiştirmede Meslek Liselerine yönetici atanmak isteyenlere yönelik konulan bariyer, zorunlu rotasyonda esnetildi. Rotasyona ilişkin atamalarda atamaya ilişkin alan genişletmesi şu şekilde yapılmıştı.
 
“Yönetmeliğin 8'inci maddesi kapsamında atanmak istedikleri eğitim kurumunda alanı itibariyle norm kadro bulunup bulunmadığı ya da bölümünün/alanının olup olmadığına bakılmaksızın bu tür eğitim kurumlarının programlarında alanının olması halinde atanabileceklerdir.
 
Örneğin; Bir endüstri meslek lisesinde görev yapan atamaya esas alanı motorlu araçlar teknolojisi olan ve zorunlu yer değiştirmeye tabi olan bir eğitim kurumu müdürü, bu tür eğitim kurumlarının programlarında motorlu araçlar teknolojisi alanının olması nedeniyle atanmak istediği endüstri meslek lisesinde bu alanının olup olmadığına ya da bu alanda norm kadro olup olmadığına bakılmaksızın endüstri meslek liselerine atanabilecektir.
 
İstanbul Mili Eğitim Müdürlüğü sınava dayalı ilk atama için yaptığı duyuruda rotasyon için yayınlanan Genelge de tanınan bu hakkı değil de ilk atama ve isteğe bağlı atamalarda ki klavuzu esas alarak duyuruya çıktı. Meslek Liselerini tercih edecek adaylar duruma isyan ediyor.
 
Eğitim Bir Sen İstanbul 4 No’lu Şube Başkanı Ali Yalçın; “bu çarpıklığa önceden dikkat çektik ve “Rotasyon Mayınlı mı?” diye gündeme taşıdık. Endüstri Meslek Lisesine Kurucu Müdür olan üyemiz kendi okulunu sırf bu sebepten isteyemedi. İsteğe Bağlı Yer Değiştirmelerde önceden müktesebatı olan Müdür Adayı başka bir üyemiz yine aynı sebepten atanamadı. Fakat zorunlu yer değiştirmede rotasyonda aynı şarlarda bulunan başkası yönetmeliğin Genelge ile esnetilmesi çerçevesinde atandı ve konu şu an yargıda” dedi.
 
Şube Başkanı Yalçın; şimdi İlk Atama var tekrar başa döndük. Meslek Lisesi Kurucu Müdürleri yine aynı şekilde kendi okullarına atanamayacak. İstanbul Mili Eğitim Müdürlüğü ile görüştüğümüzde ve çarpıklığa dikkat çektiğimizde Bakanlık’tan görüş istedik henüz cevap gelmedi denildi. Duyuru süresi bitti ve başvurular başladı. Hala eski klavuz askıda duruyor. Müdürlük müracaatlarında yine mağduriyet oluşacak. Bakanlık görüş bildirecekse bunda geç kalmamalıdır. Atamalar yapıldıktan sonra oluşacak mağduriyetin tek çözüm yolu yargı olacaksa, müdür adaylarının yargıya gitmek için yapacağı başvuruda sendika olarak hukuki desteği vereceğiz. Bu çelişkiyi Bakanlık derhal ortadan kaldırmalı ve görüş yazısını İstanbul Milli Eğitime göndermelidir” dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113