• BIST 10045.74
  • Altın 2389.508
  • Dolar 32.4518
  • Euro 34.631
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 15 °C

Yeşil araçlar geliyor!

Yeşil araçlar geliyor!
Yük taşımacılığında hafif elektrikli araç kullanımına yönelik uluslararası projede Pendik uygulama alanı olacak.

Avrupa Birliği-Horizon2020 kapsamında hibe başvurusunda bulunan 5 milyon Avro bütçeli SYS2Wheel-Green Vehicle projesi, AB tarafından başarılı bulunarak kabul edildi.

Pendik Belediyesi, ulaşım araçlarından kaynaklanan hava kirliliğini azaltarak insan ve çevre sağlığını korumak amacıyla önemli uluslararası projelerde yer alıyor. Bunlardan biri de 5 milyon Avro bütçeli SYS2Wheel-Green Vehicle projesi. Avrupa Birliği-Horizon2020 kapsamında hibe almaya hak kazanan proje, şehir içi yük taşımacılığında kullanılmak üzere hafif ve orta ticari araçların geliştirilmesini amaçlıyor. Avusturya meşeili Virtual Vehicle firmasının koordinatör olduğu projede Pendik Belediyesi ile birlite İngiltere’den University of Surrey ve Avrupa’nın farklı ülkelerinden proje ortakları yer alıyor.

Pendik, önümüzdeki yıl başlatılacak projede uygulama alanı olacak. Tasarlanan hafif ticari elektrikli araçlar ilçede kullanılarak yaşanan olumlu-olumsuz tecrübeler Pendik Belediyesi tarafından paylaşılacak.

Hedef araçları da sürücüleri de çevreci yapmak

Avrupa Birliği – Horizon 2020 kapsamında başvurusu yapılan projelerden biri yine şehir içinde sıfır emisyonu hedefleyen SaveAir projesi. Pendik, bu projede de uygulama alanı olacak. Proje, ulaşım nedenli emisyonları azaltmak üzere sürücülerin araç kullanım alışkanlıkları da gözlenerek daha çevreci araç parçalarının tasarlanmasını amaçlıyor. Başvuruda bulunan projeler arasında en yüksek puanı alarak 2. aşamaya katılmaya hak kazanan projede Almanya, Avusturya, Birleşik Krallık, Belçika, İtalya’dan da proje ortakları yer alıyor.

Pendiklilere daha temiz bir hava için imza attı

2017 yılında Avrupa Başkanlar Sözleşmesi’ni (Covenant of Mayors) imzalayan Pendik Belediyesi, Avrupa Birliği’nin sıfır karbon emisyonu hedefleri doğrultusunda 2030 yılı itibariyle ilçe genelindeki karbon emisyon oranını yüzde 40 azaltmayı taahhüt etmişti. Bu önemli hedefi yerine getirmek ve Pendiklileri daha kaliteli bir havaya kavuşturmak üzere de yeni projelerde görev almaya devam ediyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113