• BIST 10208.65
  • Altın 2395.066
  • Dolar 32.3403
  • Euro 34.7603
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 11 °C

Yerli otomotivde deneme üretimi başladı

Yerli otomotivde deneme üretimi başladı
TOGG, Türkiye'nin vizyon projelerinden olan otomobili yılın son çeyreğinde banttan indirmeye hazırlanıyor. Gemlik Tesisi’nde planlar doğrultusunda deneme üretimi başladı.

TOGG’un Gemlik Tesisi’nde, inşaatın başlamasından bu yana geçen iki yılda planlar doğrultusunda deneme üretimi başladı. Peki TOGG ne zaman yollara çıkacak?

BAKAN MUŞ TEST SÜRÜŞÜNE ÇIKTI
Konuyla ilgili TOGG'un Twitter hesabından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Bu ayki Yönetim Kurulu toplantımızı deneme üretimlerine başladığımız Gemlik Tesisimizde yaptık. Toplantımızın ardından tesislerimizi ziyaret eden Ticaret Bakanımız Sn. Mehmet Muş ile bir istişare toplantısı ve test sürüşü gerçekleştirdik."
TOGG'dan yeni paylaşım: Deneme üretimleri başladı
Ticaret Bakanı Mehmet Muş TOGG ile test sürüşü yaptı. TOGG'dan yapılan açıklamada, 'Bu ayki Yönetim Kurulu toplantımızı deneme üretimlerine başladığımız Gemlik Tesisimizde yaptık. Toplantımızın ardından tesislerimizi ziyaret eden Ticaret Bakanımız Sn. Mehmet Muş ile bir istişare toplantısı ve test sürüşü gerçekleştirdik' denildi.
  
PAZARA İLK ÇIKACAK MODEL HANGİSİ OLACAK?
İlk olarak C-SUV pazara çıkacak TOGG’da, Avrupa normlarında teknik yeterlilik (sertifikasyon) testlerinin tamamlanmasının ardından 2023 yılının ilk çeyreğinin sonunda C segmentindeki doğuştan Elektrikli SUV pazara çıkacak. Ardından yine C segmentindeki Sedan ve Hatchback modelleri üretim sırasına girecek. Takip eden yıllarda B-SUV ve C-MPV’nin de aileye katılmasıyla, aynı DNA’yı taşıyan ve 5 modelden oluşan ürün gamı tamamlanacak. TOGG, 2030’a kadar tek bir platformdan 5 farklı model üretimiyle toplam 1 milyon adet araç üretmeyi planlıyor.
TOGG NE ZAMAN YOLLARDA OLACAK?
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, yerli otomobil TOGG’un fabrikasının açılışının 29 Ekim’de gerçekleştirileceğini belirterek, 2023 yılının mart ayında TOGG’un yollara çıkacağını ifade etmişti.

TOGG CEO'su Gürcan Karakaş: 2023 mart ayında TOGG'u caddelerde görmeye başlayacağız

TOGG CEO'su Gürcan Karakaş: 2023 mart ayında TOGG'u caddelerde görmeye başlayacağız
Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) CEO'su Mehmet Gürcan Karakaş, 'Otomobilimizi 2023 yılının mart ayından itibaren artık caddelerde de görmeye başlayacağız' dedi.
Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) ile Samsun Ticaret Borsası'nın tamamlanan yeni hizmet binaları, düzenlenen törenle açıldı. Tören sırasında Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu'nun açtığı stantta Türkiye'nin ilk yerli otomobili TOGG, İstanbul ve Ankara'dan sonra Samsun'da sergilendi.

TOGG'un sedan modeli sergilenmeye başladı
Türkiye'nin otomobili TOGG'un sedan modeli Beşiktaş'ta bir AVM'de sergilenmeye başladı. Araca ilgi büyük oldu. KAYNAK:YENİŞAFAK

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113