• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C

YENİ ANKARALILAR VE TUZLA

Ümit Kahyaoğlu


Pendik ile birlikte Tuzla’yı da 16 yıldır yakınen takip ediyoruz. Bu iki ilçe, Kartal ile birlikte yayın alanımızın içerisinde.
Pendik’te olduğu gibi Tuzla’da da DUYURU GAZETESİ dağıtılıyor ve gündem oluşturuyor. İlçenin en uzak noktaları; Şifa, İçmeler, Akfırat, Tepeören ve Aydınlı Mahallesi’ne Duyuru Gazetesi ulaşıyor.
Bölge ile ilgili gelişmelerden ve taze haberlerden haberdar oluyorlar. Bu anlamda da gazetemiz iltifat görüyor.
İstanbul’un Anadolu’dan giriş kapısı konumundaki Tuzla ilçesi, son yıllarda gerçekleştirilen yatırımlarla adından sıklıkla söz ettiriyor.
Özellikle son bir yılda ilçede gözle görülür bir iyileşme yaşanıyor. Bu sayımızın manşetinden de anlaşılacağı üzere, “İçmeler Kavşağı’na Kentsel Dönüşüm” başlıklı haberi, oldukça önemli bir gelişmeyi haber veriyor.
İlçenin en önemli ve en işlek kavşağı baştan aşağa düzenleniyor. Zor olan, yapılamaz denilen projenin gerçekleştirilmesi ve imzaların atılması Tuzla ve İstanbul için oldukça önemli bir gelişmedir.
Bu noktada Belediye Başkanı Sn. Şadi Yazıcı tebriği hakediyor. Bir yıl boyunca, istimlak edilecek binaların sahipleriyle  yüz yüze görüşerek, onları ikna ederek zoru başardı.
Kavşağa bu ay içerisinde kazma vuruluyor ve bir yıl içerisindede çalışmanın tamamlanması planlanıyor.
Herkesin kazanacağı bir proje olacak.
Belediye, hak sahipleri ve vatandaş.
Tuzla’daki gelişmeler bununla sınırlı değil elbette.
İlçe iki yıla kadar 10 üniversiteye sahip olacak. İstanbul’da 20 yıl aradan sonra yapılacak olan ilk devlet üniversitesi olma özelliğine sahip Medeniyet Üniversitesi de Tuzla’da inşa edilecek.
Haziran ayına kadar 400 yataklı devlet hastanesinin temeli atılıyor. Planlar özverili bir çalışma sonunda tamamlandı. Başbakan müjdeyi verdi ve Sağlık Bakanlığı çalışmayı başlattı.
İki 5 yıldızlı otel, 16 kavşak düzenlemesi, alışveriş merkezi ve marina yolda.
Tuzla’nın önü açık.
KAYA ONAY ALMADAN ADIM ATMAZ
Bölgemizden özellikle de Pendik’ten merakla beklenen milletvekili aday adayları belli olmaya başladı. Başbakan Baş Müşaviri Erol Kaya, 8 mart mesai bitiminde istifa ederek, aday adaylık müracaatını yaptı.
Yine Pendik Belediyesi Başkan Danışmanlarından Ekrem Okutan müracaat eden diğer isim. Tuzla eski belediye başkanı Mehmet Demirci ve eski büyükşehir belediyesi meclis üyelerinden Hasan Topaloğlu’da muhtemel aday adaylarından. Zikrettiklerimiz, bu yazının kaleme alındığı saatlere kadar belli olan isimlerdi. Eğer olacaksa yeni isimleri de önümüzdeki günlerde sizlerle paylaşırız.
Bu isimler arasında en çok şans verilen isim ise Erol Kaya. Ankara’da önemli bir görevi üstlenen Kaya’nın Başbakan’ın izni dahilinde istifa etmiş olabileceğini düşünüyorum.
Başbakan istifa et demişse de (mutlaka öyledir), Kaya’nın önü açıktır.
Nihat Ergün, Yılmaz Tunç, Kadir Tıngıroğlu’dan sonra Erol Kaya’da TBMM yolunda diyebiliriz.
Eski Pendik Belediyesi Kültür Danışmanı, Başbakanlık Başmüşaviri Doç.Dr.Yalçın AKDOĞAN'da son gün istifa eden isim oldu.

Başbakan'ın yakın çalışma arkadaşı olan Yalçın AKDOĞAN'ın en ön sıralarda (ilk beş) listede yer bulacağını tahmin etmek zor değil.

.Ekrem Okutan’ı da ekarte etmemek gerekiyor.
Başka sürpriz adaylar da olacak.
Hayırlısı diyerek noktayı koymadan önce; yeni Ankara’lı olmaya namzet dostlarımıza bayşarılar dileyelim.

Bu yazı toplam 2027 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113