• BIST 8838.6
  • Altın 3022.58
  • Dolar 34.2261
  • Euro 37.0062
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 7 °C

YAYLA'NIN HEDEFLERİ

YAYLA'NIN HEDEFLERİ
Şubat tarihi itibarıyla Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü?ne atanan Neşat Yayla, Tuzla?daki eğitim düzeyi, fiziki yapı, projeleri ve hedefleriyle ilgili, çarpıcı açıklamalarda bulundu.


10 YILDIR BEYKOZ İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ’YDÜ
1951 Erzincan doğumlu olan ve 1991 yılından itibaren Kağıthane, Adalar ve Bahçelievler ilçelerde milli eğitim müdürü olarak görev yapan Neşat Yayla’nın son görev yeri, 10 yıldır hizmet verdiği Beykoz İlçe Milli Eğitim Müdülüğü’ydü.
SEVGİ VE GÜVEN, MOTİVASYONU VE BAŞARIYI GETİRİR
YAYLA, açıklamalarına, “Benim için önemli olan üç şey, işim, eşim ve insan sevgisidir. Bu nedenle, işimi çok önemsiyor ve gereğini yapmaya, azami gayret gösteriyorum. Tabidir ki; bir eğitimci olarak, işim gereği de insan sevgisi, benim için ayrı önem taşıyor. Çünkü, insan sevgisi olmadan, hizmet olmaz, motivasyon olmaz, güven olmaz, bunların sonucu olarak da, başarı ve mutluluk olmaz. Bu nedenle, ilçeye gelir gelmez, okul müdürleri ve müdür yardımcılarıyla ayrı ayrı toplantılar yaparak, fikirlerimi anlatıp, görüş ve önerilerini sorduk. Bir kaç gün içinde okul aile birliklerinin başkanlarıyla da görüşeceğiz. Bu toplantıların, onlara duyduğum güven ve sevgiyi göstererek, motivasyonlarını artıracağını düşünüyorum.” dedi.
ÖNCELİĞİMİZ; GÜVENLİ VE KALİTELİ BİR EĞİTİM
“Hedefimiz; öncelikle, eğitim öğretim hakkının, hiç bir ayrımcılığa mahal verilmeden, herkes tarafından eşit ve tam bir şekilde kullanılabilmesini temin etmektir. Çünkü, eğitim öğretim hakkı kutsaldır.” diyerek, açıklamalarına başlayan ilçe milli eğitim müdürü YAYLA, “Bu bağlamda, öncelikli amacımız ise, öğrencilerimize güvenli ve kaliteli bir eğitimi tesis edebilmektir. Bu hedefimize de, okul, öğretmen, veli ve öğrenci işbirliğini, kamu ve özel kurumlar ile sivil toplum kuruluşlarını ve iş adamlarını da işin içine dahil ederek, ilçemizde sağlayacağımız bir bütünlükle ulaşabiliriz.” ifadesinde bulundu.
FİZİKİ MEKAN VE ÖĞRETMEN SAYIMIZ YETERLİ
Eğitim kalitesi noktasında, Tuzla’nın iyi bir konumda bulunduğunu da sözlerine ekleyen milli eğitim müdürü Neşat Yayla, “Tuzla’yı oldukça güzel buldum, emeği geçen herkesi kutluyor ve teşekkürlerimi sunuyorum. Fiziki mekan ve imkanlar ile öğretmen sayısı bakımından Tuzla’daki okullar yeterli, kısa bir süre içinde eğitime başlayacak olan 3-4 okul ile birlikte de, hiç bir sıkıntı kalmayacak.” dedi.
EĞİTİM İHTİYACINI, ARZ VE TALEP İLİŞKİSİ ÇERÇEVESİNDE GİDERECEĞİZ
İlçedeki okul ve eğitim ihtiyacını, arz ve talep ilişkisi içinde gidermeyi amaçladıklarını da kaydeden YAYLA, “Bu noktada önceliğimiz, ilçemizde şu an itibarıyla yetersiz olan okul öncesi eğitime ağırlık vermek, özürlü çocuklarımızın okula devamlılığını sağlamak, aynı zamanda ihtiyac sahibi öğrencilerimizi de yeniden tesbit edip, gerekli destek ve katkıda bulunarak, eğitim öğretim haklarından yeterince faydalanmalarını sağlamaktır. Ayrıca, ihtiyaca ve Tuzla’nın yapısına göre mesleki eğitime de önem vereceğiz. İlçemizde güncel bir eğitim planlaması yaparak, hem sanayi sitelerinin ihtiyacını karşılayacak, hem de istihdam yaratacak bir yapı oluşturmayı düşünüyoruz.” şeklinde konuştu.
‘KARDEŞ ŞİRKET’ PROJESİNİ HAYATA GEÇİRECEĞİZ
Müdür YAYLA, Tuzla’da bir süre önce başlatılan, fakat hayata geçirilemeyen ‘Kardeş Şirket’ projesinin, bir nevi kardeş okul projesi niteliğinde, gerçekten güzel ve önemli bir proje olduğunu ifade ederek, “Bu projeyi, hayata geçirmeyi düşünüyoruz. Proje kapsamında, ilçemizde faaliyet gösteren firmalar, kendilerine bir okul seçerek, bu okulun tüm ihtiyaçlarını kaşılayacaklar. Böylelikle bir taraftan okulun ihtiyaçları tam olarak karşılanmış olacak, diğer taraftan da, milli eğitimin yükü bir nebze olsun hafiflemiş olacak. Projenin önemli bir katkısı da, velilerimizden, okullarına, ekonomik anlamda katkı sunmaları istenmeyeceği için özellikle ihtiyaclı veli ailelerini rahatlatacak olmasıdır.” dedi.
YAYLA, İSTEKLERİNİ ŞÖYLE SIRALADI
Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürü Neşat Yayla, veli, öğretmen, sivil toplum kuruluşları ve iş adamlarından eğitim konusundaki beklentilerini şöyle sıraladı;
“Velilerimizden özellikle rica ediyorum, öğrencilerine ve okullarına sahip çıksınlar, okul aile birliklerinde aktif görev alsınlar.
Öğretmenlerimizden de, ilgi, bilgi ve heyecanlarını, daha samimi ve somut bir şekilde yapacakları çalışmalarla, öğrencilerine aktarmalarını istiyorum.
İlçemizde faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarımızdan da, eğitim konusunda gerekli ilgi ve desteği göstermelerini beklediğimizi, önemle vurgulamak istiyorum. Çünkü, öğretmeni, öğrencisi, velisi, kurum amirleri, sivil toplum kuruluşları ve iş adamları olarak, ilçemizde bir bütünlük arz edebilirsek, ancak o zaman hedeflerimize ulaşarak, eğitim öğretim kalitemizi istediğimiz düzeye taşıyabiliriz.”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113