• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 27 °C
  • Ankara 26 °C

YALOVA ÜNİVERSİTESİ ve UGETAM ARASINDA İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ

YALOVA ÜNİVERSİTESİ ve  UGETAM ARASINDA İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ
Merkezi Pendik'te bulunan UGETAM ve Yalova Üniversitesi binalarda enerji verimliliğine dair eğitim verecek?


25 Ekim 2008 Tarihinde yürürlüğe giren, “Enerji Kaynaklarının ve enerji Kullanımında Verimliliğin Artırılmasına Dair Yönetmelik” uyarınca kamu binaları, ticari binalar ve hizmet binaları “Sertifikalı Enerji Yöneticisi” görevlendirmek veya bu yöneticilerden hizmet almak zorunda oldular. Bu kapsamda, 2010 Yılı İtibariyle Elektrik İşleri Etüt İdaresi Genel Müdürlüğü’nden (EİE), ‘Enerji Verimliliği Danışmanlık Şirketi’ yetkisi alan İstanbul Uygulamalı Gaz ve Enerji Teknolojileri Araştırma Merkezi (UGETAM) ve Yalova Üniversitesi arasında yapılacak protokol kapsamında; Yalova Üniversitesi Sürekli Eğitim, Uygulama ve Araştırma Merkezinde (YÜSEM), Bina Enerji Yöneticisi Eğitimleri verilmeye başlanacak. Konuyla ilgili protokol imza töreni, UGETAM Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Ümit Doğay ARINÇ, UGETAM Genel Müdürü Serkan KELEŞER, Kurumsal İletişim Müdürü Hüseyin BULUNDU ve Eğitim ve İş Geliştirme Müdürü S. Selim SAY’ ın ev sahipliğinde, Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Niyazi ERUSLU, Yalova Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Filiz KARAOSMANOĞLU, Yalova Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recep H. EREN, Yalova Üniversitesi Dekanı Prof. Dr. Talip ALP, Yalova Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Fikret YÜKSEL, Yalova Üniversitesi Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümünden Prof. Dr. M. Uğur ÜNVER, Yalova Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümünden Prof. Dr. İsmail ADAK, İGDAŞ Genel Müdür Yardımcısı Dr. Veysel TÜRKEL, Gas&Power Genel Yayın Yönetmeni Emre ERTÜRK, Yalova Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Çınarcık Meslek Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Rafet BOZDOĞAN ve Yalova Üniversitesi Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü Öğretim Elemanları’ nın da katılımları ile, 1 Kasım 2010 tarihinde, UGETAM Kurtköy tesislerinde gerçekleştirildi.

“Türkiye, güvenli gaz kullanan ülkelerin başında yer alıyor.”

İmza töreninde bir konuşa gerçekleştiren UGETAM Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Ümit Doğay ARINÇ, Yalova Üniversitesi’yle gerçekleştirdikleri işbirliğinden duydukları onuru dile getirerek;  iki kurumun işbirliğiyle enerji verimliliği konusunda başarılı mühendislerin yetiştirileceğini dile getirdi. “2002 yılında İGDAŞ bünyesinde faaliyet göstermeye başlayan UGETAM, 2008 yılından itibaren Uygulamalı Gaz ve Enerji Teknolojileri Araştırma Merkezi (UGETAM) adıyla ayrı bir şirket olarak enerji ve doğal gaz sektöründe hizmet veriyor” diyerek UGETAM ve faaliyetleri hakkında bilgi veren ARINÇ şu şekilde devam etti: “Eğitim, test - sertifikasyon, denetim, gaz meslek standartlarının hazırlanması ve enerji verimliliği konusunda faaliyetlerde bulunmaktayız. Türkiye’deki doğal gaz sektörünün en önemli organı olarak faaliyet göstermekteyiz. Biz, bu durumda iftihar ediyoruz. Çünkü bu durum, Türkiye’nin güvenli gaz teknolojisi kullandığını gösteriyor. Biz de en son teknolojiyle hizmet veriyoruz. Bugün Türkiye’nin en büyük sorunu, enerjisinin 3/2’sini ithal eden bir ülke olması. Enerji verimliliği ayrı bir enerji kaynağı olarak önem kazandı. Enerji verimliliği konusunda Enerji Bakanlığı ve EİE’den yetki almış durumdayız.”
 

“Eğitim ardından başarılı olanlara EİE tarafından sertifika verilecek”

“Enerji Bakanlığı’nın almış olduğu kararla, binalarda enerji verimliliği ve eğitimleriyle ilgili olarak Yalova Üniversitesi’yle bir işbirliği gerçekleştirmek üzere bir araya geldik” diyen UGETAM Genel Müdürü Serkan KELEŞER, “İki kurum olarak, bu işbirliği doğrultusunda enerji verimliliğiyle ilgili olarak sekiz gün Yalova’da, üç gün Ankara’da eğitimler düzenleyeceğiz. Bu çalışma, bizim adımıza ikinci çalışma olacak. İlkini, Yıldız Teknik Üniversitesi’yle geçen iki ay süresince düzenlediğimiz iki kursta gerçekleştirdik. Yalova Üniversitesi’yle de bu çalışmaları yaparak, hem Yalova’ya hem de civarındaki insanlara faydalı hizmet gerçekleştirecek olmaktan memnunuz” dedi.  

“UGETAM’ a aşina olan biriyim”

Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Niyazi ERUSLU, “UGETAM’ ın varolduğu günden beri takipçisi olduğunu dile getirerek, “Ben buraya aşina olan biriyim. Sertifikasyon programlarında ve komisyonlarında görev aldım. Hepsinde UGETAM’ın başarılarını destekledik” dedi.  “İlk defa enerji sistemleri mühendisliğinin hayata atılmasını ve sistemde tanılırlığını öne çıkaran Yalova Üniversitesi, Yalova’nın konumu itibariyle UGETAM’ı da öne çıkacaktır” diyen ERUSLU, “Yalova, İstanbul- Kocaeli- Bursa üçgeninin merkezinde İstanbul’un nimetlerine yakın, külfetlerine uzak bir yerde. En yakın ve seri şekilde ulaşım ve diğer imkanlara ulaşmaya en yakın olan bir yer olması hasebiyle, UGETAM’ ın enerji sektöründeki yerini daha yükseklere çıkaracağımıza inanıyorum” dedi.

Yalova Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Filiz Karaosmanoğlu ise; ‘Yalova Üniversitesi Rektörlüğü ve Türkiye’nin ilk devlet üniversitesi olma onurunu taşıyan Enerji Sistemleri Mühendisliği bolümü olarak burada olmaktan çok mutlu olduğunu’ dile getirerek, “UGETAM’ ın bu duruma gelmeden önce, Ümit Hocam bu ışığı başlattığında çalışmaları incelemeye başlamıştım. UGETAM,  artık bir dev haline geldi. UGETAM’ ın bu yapılanmasını bir mühendis olarak izlemek benim için çok önemli. Böylesi güzel bir işbirliğiyle, Yalova Üniversitesi’nin yetkin öğretim görevlileriyle bu kursu başarıyla sonuçlandıracağımıza inanıyorum. Bizim yanımızda olduğu için UGETAM’ a teşekkür ederiz.”dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113