• BIST 8908.47
  • Altın 3006.917
  • Dolar 34.2797
  • Euro 37.1426
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 5 °C

Veliler, ana-kız Prof. Dr.?lara rağbet göstermedi

Veliler, ana-kız Prof. Dr.?lara rağbet göstermedi
Pendik Lisesi Okul Aile Birliği tarafından geleneksel olarak düzenlenen ?Başarının yöntemleri ve tetkikleri, ergenlik döneminde öğrenci veli arasındaki ilişki biçimi ve bunun başarıya yansıması? konulu konferans, geçtiğimiz 15 Ocak Cuma günü Pendik Lises


Konferans, katılımın az olması nedeniyle, okul müdürü Mustafa Dedebaş başta olmak üzere okul aile birliği başkanı Berrin Yılmaz ve konferansın sunumunu yapacak eğitimcilerin hayel kırıklığıyla başladı.

HANİ SİZLER ÇOCUKLARINIZI ÇOK SEVİYORDUNUZ!
800 veliye ulaşılıp, konferansa gelmeleri için bir hayli çaba sarfettiklerini açıklayan okul müdürü Mustafa Dedebaş, salonda görünen manzaranın hiç de iç açıcı olmadığını söyledi. Dedebaş, sadece 15-20 kişilik bir velinin geldiği konferansta gelmeyen velileri kast ederek, “Hani sizler, çocuklarınızı çok seviyordunuz.” serzenişte bulundu ve gelen velilere teşekkür etti.
Salonda, boş kalan koltukların öğrenciler tarafından doldurulmasının ardından, Çapa Tıp Fakültesi Çocuk Kürsüsü Kurucusu ve Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Yıldız Tümerdem ile kızı ve öğrencisi olan Marmara Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Burcu Çalık tarafından az sayıdaki veliye birlikte sunum yapıldı.

LİSE ÇAĞINDAKİ GENÇLER, İSTANBUL’DA DAHA DİKKATLİ OLMALI
Lise çağındaki gençlerin, özellikle İstanbul gibi bir şehirde, yaşantılarına çok daha fazla dikkat etmeleri gerektiğini vurgulayan TÜMERDEM’ler, gençleri, anne, baba ve büyüklerinin sözlerine itibar etmeleri, olur olmaz ortamlarda bulunmamaları ve arkadaş seçiminde çok dikkatli olmaları konularında uyardılar.

“BİR SİGARADAN NE OLAR CANIM, İÇELİM” DEMEYİN
Prof. Dr. Tümerdem, “Bir sigaradan ne olur canım, içelim demelyin. Belki hayatınızı karartacak tüm kötülükler, o bir sigara ile başlar. Kötü niyetli insanlar, sizin içtiğiniz bir dal sigaranın içine uyuşturucu enjekte eder, bunlar çok görülen vakalardır. İki nefes çektiniz mi, hayatınız kararır. Basit gibi görünen bu ayrıntılara, çok dikkat edilmeli.” şeklinde konuştu.

AİLELER DE ÇOCUKLARINA KARŞI ANLAYIŞLI OLMALI
Lise çağında olan çocukların bazı davranışlarını, ailelerin anlayışla karşılaması gerektiğini de belirten, ana-kız Prof. Dr.’lar, sunumlarını, bulamadıkları veliler yerine öğrencilere yapmak zorunda kaldılar.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113