• BIST 9678.33
  • Altın 2504.672
  • Dolar 32.5831
  • Euro 34.8411
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C

Velibaba Çok Programlı Anadolu Lisesi'nden E twinning projesi

Velibaba Çok Programlı Anadolu Lisesi'nden  E twinning projesi
Uzaktan eğitim tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de pandemi döneminin olmazsa olmazı oldu. Pandemide uzaktan eğitimin yanı sıra çeşitli AB projeleri de gerçekleştirildi.

Bölgemizdede bazı okullar bu projeleri gerçekleştirirken, son olarak  Velibaba Çok Programlı Anadolu Lisesinden Kuruculuğunu NURAY ORHAN ÖZBAYAR ve Emine EKEN ŞİMŞEK’in  yaptığı ”Our Tale Family “adlı projede farklı ülkelerden 13 üye yeraldı. Okul müdürü Gülnihal Aydın Gökçen , Musa Kaya, Emine Sıtar Altınkaynak ve Nurcan Bektaş Hay da proje de yer alan isimler.

 Velibaba Çok Programlı Anadolu Lisesi Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Öğretmeni Emine Sıtar Altınkaynak, projeyle ilgili şu bilgileri verdi; "Projemizin İçeriğini masalllar oluşturmaktadır. Masallar ”işbirliği, hayal gücü, yaratıcılık, çoklu öğrenme, liderlik deneyimle , değerler eğitimi vb. ” görüşünden yola çıkarak bu  projeyi yapma gerekliliği görülmüştür. Projemiz ile öğrencilerin ve velilerin ; birlikte kaliteli vakit geçirmek, değerler eğitimi vermek, proje tabanlı eğitim vermek,  drama alanında kendini geliştirmek, çoklu öğrenme kuramlarından yararlanmak ve en önemlisi de kültürel mirasımız olan masalları çocuklara öğretmek ve öğrenciler aracılığı ile masallarımızın yaygınlaştırılmasına katkı sağlamak gibi hedefleri kazandırmak, anlattıkları masallar ile eğlenmelerini ve orijinal teknikler kullanarak ( stem , taş boyama, origami , oyuncak tasarımı, işaret dili ve Quiver ile)  masal oluşturabilmelerini hedefliyoruz. Ayrıca, çocuklara düşünme, jest mimik ve beden dilini etkili kullanma, problem çözme, iletişim kurma, işbirliği yapma, eleştirel ve analitik düşünme, karar verme, sorumluluk alma, yardımlaşma, üretimde bulunma, artık materyaller ile masal kahramanları oluşturma ve Web2 araçlarını etkili kullanma gibi beceriler kazandırmak amaçlarımızdandır. Projemiz Aralık ayında başlamış olup Mayıs ayında sona erdi. Her ay öğrencilerin hazırladığı masal kolajları ve videoları öğrenciler ve öğretmenler tarafından Twinspace’e, ve Web 2 araçlarına eklenmiştir.

icin-180.jpg

Karma ülkelerden takımlarla ortak çalışmalar oluşturulmuştur. ( e Twinning day, e safety day, işaret dili masal oluşturma vb. ) Her kullandığımız masal tekniğinden sonra e book hazırlanmıştır. Belirli aralıklarla masal anlatıcıları ile söyleşiler düzenlenmiş ve zoom üzerinden toplantılar yapılmıştır. Mayıs ayında bir masal festivali (sergisi) düzenlenmiş ve tüm ortaklar bir masalın parçası haline getirilerek ortak masal videosu oluşturulmuştur.

Projenin dönüşlerini aldığımız şu günlerde velilerimden aldığım olumlu dönüşler öğrencilerimi mutlu etmiştir.

Bu proje ile daha tam olarak doyuma ulaşmakla birlikte, sonrasında bize Erasmus öğrenci hareketliliği projesi yazma yolunda da ilham olmuş, böylece diğer ülkelerin geleneksel masallarını da öğrenme hevesi oluşturmuştur."

 

 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113