• BIST 10082.77
  • Altın 2428.149
  • Dolar 32.3702
  • Euro 34.6846
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

Uzman isimden bomba altın tahmini!

Uzman isimden bomba altın tahmini!
Piyasalara ilişkin yaptığı başarılı öngörülerle tanınan Altın ve Para Uzmanı Hatice Kolçak, altın yatırımcısını şaşkına çevirecek bir tahmin yaptı.

Hatice Kolçak'ın açıklamalarına geçmeden önce piyasalara bir bakalım. Altın fiyatları, doların toparlanması ve yatırımcıların para politikası ve ekonomik görünümünde değerlendirmeleri nedeniyle Cuma günü yüzde 2'den fazla düşerek ons başına 2000 doların altına kadar indi.

Ardından hafta kapanışı öncesi bir parça toparlanarak 2.004 dolarda kaldı. ABD verileri öncesi 2.050 dolar sınırına kadar dayanıp geri çekilen altın piyasasında ilginç şeyler oluyor.

Altın fiyatları, arka arkaya üç günlük artışın ardından düşüş düzeltmesi yaptı. Doların toparlanması ve yüksek getiriler külçe üzerinde baskı oluşturuyor. ABD Perakende Satışları Mart ayında aşağı yönlü şaşırttı.

altin-uzmani-hatice-kolcakin-son-tahmini-pazartesi-kuyumculari-dolup-tasiracak-artik-sadece-ramak-kaldi-9c34db.jpg

Altındaki düşüş, Dolar Endeksinin 100.80-100.75 bandında 2023'ün yeni dip seviyelerine düşmesinin ardından toparlanması tepki olarak geldi.

Yatırımcıların 3 Mayıs toplantısında Fed'in 25 baz puanlık bir faiz artırımını fiyatlamaya devam ettiği sırada, ABD dolarındaki ılımlı sıçrama altın üzerinde ağırlık yaratıyor.

Piyasada Fed'in önümüzdeki ay 25 baz puanlık bir zam yapacağı görülüyor, ancak bundan sonra sıkılaştırma döngüsünü duraklatabileceğine dair artan beklentiler devam ediyor. CME Group'un FedWatch Tool'a göre, yukarıda bahsedilen senaryonun olasılığı bir ay önce yaklaşık yüzde 40'tan yüzde 80 civarında seyrediyor.

altin-uzmani-hatice-kolcakin-son-tahmini-pazartesi-kuyumculari-dolup-tasiracak-artik-sadece-ramak-kaldi-d8d7a2.jpg

FXStreet yazarı Mike Gleason, geri çekilme öncesi ABD banka mudilerinin altına kaçtığının altını çizmişti. Gleason, "Yüksek faiz oranlarının sonuçları henüz ekonomiye tam olarak yansımadı. Ancak yüksek oranda kaldıraçlı finansal kurumlar oldukça savunmasız olmaya devam ediyor. Banka iflaslarına ilişkin korkular, devam etmekte olan külçe alımlarında bir artışa neden oldu." değerlendirmesinde bulundu.

Cuma günkü düşüşe rağmen, külçe haftalık yüzde 0,8 yükseldi ve zayıf dolar ve önde gelen merkez bankalarının ve özellikle Fed'in sıkılaştırmanın sonuna yaklaştığına dair beklentilerin etkisiyle geçen yılın Mart ayından bu yana görülmeyen seviyelere yakın duruyor.

altin-uzmani-hatice-kolcakin-son-tahmini-pazartesi-kuyumculari-dolup-tasiracak-artik-sadece-ramak-kaldi-70f0cf.png

Altın konusundaki tahminleri sürekli olarak gerçekleşen Para Piyasaları Uzmanı Hatice Kolçak'tan yeni tahminler geldi.

Hatice Kolçak, 'Artık FED faiz artırsa da düşürse de yaşanan sürecin altına yaradığını net bir şekilde görmeye başladık' dedi. İşte Kolçak'ın kuyumcuları dolup taşıracak o tahmini...

Kişisel Youtube kanalı üzerinden konuşan Hatice Kolçak, "FED faiz artırsa da düşürse de altın artık yükseliş trendine girdi. Bugünkü veriler altın ve gümüş de yükseliş trendine devam edecek.

Dolar endeksi uzun bir aradan sonra geri çekildi. Dolar endeksi çok zayıflamış durumda. Tahvil tarafında da bir hayli geri çekilme var. Dolar geri çekilince diğer para birimleri değer kazandı.

Euro, dolara karşı eli güçlü hale geldi. Dolar endeksi çekilince altında zirve gördük. Her düşüşten sonra çıkış bir öncekinden daha yukarı geldi.

2070 dolarlara, tarihi seviyelere artık ramak kaldı. Oraları göreceğiz. Bundan sonra gram altında artık rekorlar göreceğiz. Bu yatırım tavsiyesi değil ama yatırımcının beklediği seviyeler geliyor" ifadelerini kullandı. Kaynak:Yeniakit

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113