• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Uzman İsimden Bomba Altın Tahmini!

Uzman İsimden Bomba Altın Tahmini!
Altın ve Para Piyasaları uzmanı İslam Memiş, yatırımcılara gram altının göreceği seviyeyi açıkladı.

Türkiye'de ve Amerika Birleşik Devletleri'nde FED'in faiz kararının açıklanmasına kısa bir süre kala altındaki düşüş devam ediyor.

FED'in faiz puanını artırması beklenirken, yatırımcılar da dolar ile gram altının fiyatının yükselip yükselmeyeceğini merak ediyor.

TGRT'de katıldığı programda piyasaların durumuna ilişkin değerlendirmelerde bulunan İslam Memiş, gram altının göreceği seviyeyi de takipçileriyle paylaştı.

Memiş, yaptığı değerlendirmelerde yaşanan belirsizliğe dikkat çekerek, yatırım araçlarının beraber yarıştığı bir durum olduğunu söyledi.

Piyasalardaki tüm yatırım araçlarının yukarı yönlü hareket etmesini değerlendiren Memiş, bunun nedenlerini şöyle açıkladı:

“2021'de 2022 yılı için tüm yatırım araçlarının birlikte hareket edeceği ve yarışacağı bir yıl olacağını söylemiştik. Manipülasyon piyasası oluştuğundan yatırım araçlarının beraber yarıştığı bir durum meydana geldi. Bu da yatırımcıların kafasını karıştırıyor. Dolar yükseliyor, dış borsalarda satışlar var, pariteler diplerde, altın yükseliyor. Ciddi bir belirsizlik var.”

ALTINDAKİ YÜKSELİŞTE ‘2020’ DETAYI

Son haftalarda başta altın, gümüş, bakır, nikel, platin gibi değerli metallerde agresif yükselişler olduğuna dikkat çeken Memiş, “Yeni rekorlar gelebilir. Yükselişler bana 2020 yılında Covid-19 süreci dönemlerini hatırlatıyor. O zaman ons altın 2 bin 70 dolar seviyesine gelmişti, herkes 3 bin dolar seviyesine geleceğini düşünürken 1678 dolar seviyesine düşmüştü. Yeni zirveler konuşuluyor. Yeni zirveler için yükselişlerin kademeli yükselişlerin haftalık bazda kalıcı olması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Memiş, yıl içinde gram altın fiyatlarını 1450 TL, ons altın fiyatlarının ise 2 bin 150 dolar seviyesinde olacağı tahmininin halen geçerli olduğunu belirtti.

YATIRIMCILARA UYARI

Yatırımcılara sakin olmalarını ve varlıklarını satmamalarını öneren Memiş, yeni alım fırsatlarının geleceğini belirterek, “Puslu havanın dağılmasını beklemek gerekiyor. Arkasından Amerikan Merkez Bankası faiz kararına ve Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası faiz kararlarına bakmak gerekiyor. Şahsen alım için beklemenin daha sağlıklı bir karar olacağını düşünüyorum.  Yüksek fiyatlardan alanlar düşük fiyatlardan da almak isteyecektir” dedi.

GELECEK HAFTA FED VE TCMB’NİN FAİZ KARARI İZLENECEK

Rusya’nın Ukrayna’yı işgali ve Batı ülkelerinin sert yaptırımları küresel ekonomik belirsizlikleri artırırken, piyasaların gözü FED faiz kararına çevrildi. FED faiz kararı 26-27 Temmuz saat 22.00’de açıklanacak. Ukrayna savaşıyla birlikte ekonomide belirsizlikler artarken Fed Başkanı Powell'dan martta faiz artışı olacağı mesajı geldi.

Öte yandan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası merakla beklenen faiz kararını 21 Temmuz Perşembe günü açıklayacak. Ekonomistler politika faizinin yüzde 14'te sabit bırakılacağını öngörüyor.

Kaynak: Emlak Kulisi

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113