• BIST 9079.97
  • Altın 2308.523
  • Dolar 32.3143
  • Euro 35.0465
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C

ÜSKÜDAR'DA HAT ŞÖLENİ

ÜSKÜDAR'DA HAT ŞÖLENİ
Üsküdar’ı şehrin kültür sanat merkezi haline getiren Üsküdar Belediyesi, hat sanatının en güzel örneklerini Gülnihal Gül Mamat & Özgün Hat Atölyesi Sergisi’nde bir araya getirdi.

Üsküdar’ı şehrin kültür sanat merkezi haline getiren Üsküdar Belediyesi, hat sanatının en güzel örneklerini Gülnihal Gül Mamat & Özgün Hat Atölyesi Sergisi’nde bir araya getirdi. Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’in katılımıyla açılışı yapılan sergi, Gülnihal Gül Mamat koordinatörlüğünde yürütülen Hat Atölyesi'nin çalışmalarından oluşuyor. Sergide Kur'an-ı Kerim'in yazı tarzı, İslam'ın ilk yazı çeşidi olarak tanımlanan "Kûfi yazı"nın temel kaideleri, imla kuralları, kompozisyon, tasarım ve uygulamasıyla oluşan özgün hat tasarımları yer alıyor.

 1-230.jpg

Gülnihal Gül Mamat’In yanı sıra Betül Türkan Kurtoğlu, Elif Betül Ersan, Erdinç Sezen, Esra Sucu, Funda Alaybeyi, Leyla Şen, Mesrur Yersel, Müzeyyen Uçkun, Nurten Anılmış, Şevval Betül Güran, Öznur Bayoğlu, Tuba Koç, Yasemin Keskin, Yeşim Karamık Jandar, Zehra Anılmış, Zehra Yıldız gibi hat sanatına gönül veren isimlerin eserlerinin buluştuğu sergi, özgün hat çalışmalarından önemli örneklerini İstanbullulara sunuyor.. 17 Eylül tarihinde Üsküdar’da kapılarını açan sergi, 10 Ekim tarihine kadar ziyaret edilebilecek.

3-064.jpg

Hilmi Türkmen:

“Dinimizin kültürel ögelerini İstanbullularla buluşturuyoruz”

Üsküdar Belediyesi olarak hat sanatının en nadide örneklerinin sunulduğu bir sergiye ev sahipliği yapmaktan gurur duyduklarını belirten Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “Böylesi anlamlı bir sergiyi Üsküdarımıza, İstanbulumuza kazandırmanın onurunu yaşıyoruz. Sergimizde Kur'an-ı Kerim'in yazı tarzı, İslam'ın ilk yazı çeşidi olarak tanımlanan "Kûfi yazı"nın temel kaideleri, imla kuralları, kompozisyon, tasarım ve uygulamasıyla oluşan özgün hat tasarımları yer alıyor. Bu açıdan bizim için çok mübarek bir sergi anlamı taşıyor. Sergimiz ile dinimizin kültürel egelerini İstanbullulara sunuyoruz. Yeni nesil belediyemiz ile kültürüne sahip çıkıyor” dedi.

2-113.jpg4-046.jpg6-013.jpg

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113