• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C

Üniversite kampüsü gibi Uçak Lisesi

Üniversite kampüsü gibi Uçak Lisesi
Yapımına 1995 yılında başlanan ve 2002 yılında kaynak yetersizliği gerekçesiyle durdurulan, vatandaşların UÇAK Lisesi olarak da bildikleri Pendik Harmandere Çok Amaçlı Meslek Lisesi, 15 yıldır kaderine terk edilmiş vaziyette, kendine uzunacak bir yardım


Ulusal ve yerel basında defalarca yer alan ve yapımı 15 yıldır bir türlü tamamlanamayan okulun bir ay öncesine kadar olan serüvenini, siz okurlarımızın bilgisine sunuyoruz.
Pendik Harmandere Mahallesi'nde 1995'te inşaatına başlanan Endüstri Meslek Lisesi, aradan 15 yıl geçmesine rağmen bir türlü tamamlanamadı. Yetkililerin ilgisizliği yüzünden milyonlarca lira harcanarak tamamlanan bölümleri harabeye dönen okulun, kolonları da sular altında kaldı. Okulun sınıfları, öğrenciler yerine mekânsızları ve zaman zaman da küçükbaş hayvanları ağırlamaya başladı. Kamu kaynaklarıyla, TEM Otoyolu'nun hemen yanında yapımına başlanan okul için yaklaşık 10 milyon TL harcandı. Ancak bir süre sonra inşaat durdu ve bina kaderine terk edildi. Biten bloklara takılmış olan tüm PVC pencereler, zaman içinde paramparça edildi, bazıları da yerlerinden sökülerek çalındı. Mekânsızlar ile tinercilerin eve çevirdiği okulun sınıflarında, mangal bile yapıldı. Çöplüğe dönen sınıfların duvarları, sinkaflı yazılarla dolu. 4 bloktan oluşan lise kampüsünün en uzun bloku ise, sular altında. Binanın giriş katının farklı birkaç bölümünün, küçükbaş hayvan dışkılarıyla dolu olması, okulun çevredeki vatandaşların ahırı olarak da hizmet verdiğini de ortaya koyuyor.
Gece, gündüz demeden bölge milletvekillerinden parti başkanlarına, meclis üyelerinden belediye başkanlarına kadar her fırsatta Harmandere’de bulunan kabası yarım yamalak tamamlanmış, bu milli servetin heba olmaması için büyük uğraş verdiğini ve gelinen noktada büyük bir başarı sağladığını söyleyen İlçe Milli Eğitim Şube Müdür Yasin Turunç, okulun 2008 yılında yatırım programına alındığını, 2010 yılında da yatırımın gerçekleştiğini görmeninin mutluluğu ve sevinci içinde olduklarını kaydetti.
Turunç, “3 milyon TL. İl Özel İdare, 8 Milyon TL. Milli Eğitim Bakanlığı’ndan olmak üzere, toplam 11 Milyon TL. ayrılan Harmandere Meslek Lisesi, 2011’in Ağustos ayında teslim alınarak, 2011-2012 Eğitim Öğretim Yılında resmen açılmış olacak. 15 yıldır çözülemeyen bu metruk inşaatı, böylelikle Pendik’li gençlere kazandırmış olacağız.” diyerek, emeği geçen başta eski belediye başkanı Erol Kaya olmak üzere, bölge milletvekillerine, Büyükşehir Belediyesi’ne, Pendik Belediyesi’ne ve il genel meclis üyelerine çok minnattar olduğunu söyledi.
İl Genel Meclis Üyesi (Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı) Mehmet Topal, yatırımlardan sorumlu Pendik İlçe Milli Eğitim Şube Mürüdürü Yasin Turunç’un,  2003 yılında gündeme taşıdığı ve bunun üzerinde hayli çaba sarfettiği, bizlerin konumu itibarıyla bu işi çözmemiz gerektiğinin altını çizen, ısrarcı tutumlarının kendilerini kamçıladığını belirterek, bu süre zarfında AK Parti İl Genel Meclis Üyeleri olarak konuyu, büyükşehirde sürekli gündemde tuttuklarını söyledi.
İl Genel Meclis Üyesi Mehmet Topal,  “Önergelerle, çeşitli defalarda dile getirdiğimiz atıl vaziyetteki meslek lisesinin bu güne gelmesinde, AK Parti İl Genel Meclis Üyeleri’nin büyük emeği var. Biz, Pendik AK Parti İl Genel Meclis Üyeleri olarak sadece Pendik Harmandere Meslek Lisesi için değil, tüm İstanbul’da eğitim ve sağlık konusunda yoğun çaba sarfediyor ve hükümetimizin desteğiyle büyük projelere imza atıyoruz.” dedi.
Topal, “Eski Pendik Belediye Başkanı Erol Kaya ve Başbakanımız Recep Tayyip Edoğan’ın, Pendik İlçesine verdikleri önemi, bugün daha iyi anlayabiliyoruz. Zamanında bu bölgeler eğitim ve sağlık için ayrılmış olmasaydı, bugün buralar kimlerin elinde olurdu, bizlerin yapacak çok fazla bir şeyi olmazdı.” dedi.
İl Genel Meclis Üyesi Mehmet Topal “Pendik, İstahbul’da 4’üncü büyük ilçe konumuna yükseldi. Bizler sorumluluk makamında insanlar olarak, 600 bin nüfuslu Pendik İlçesi’nde yaşayan tüm gençlerimize, iyi bir gelecek hazırlamak durumudayız. Bu yüzden Türkiye’de bir örneği daha olmayan Harmandere Meslek Lisesi’ni, kapalı ve açık spor alanları ile idare ve derslik binasıyla, teknik resim ve mekanik meslek sınıflarıyla adeta bir meslek lisesi kompleksi görünümünde hazırlıyoruz. Kabası hemen hemen bitmiş olmasına rağmen 11 milyon TL. gibi büyük bir para ayrılması projenin büyüklüğünü ve bizler ile birlikte hükümetimizin de, gençlere büyük önem verdiğinin bir göstergesidir.” ifadesiyle sözlerini tamamladı.
Yükleyici firmanın şantiye şefi (Mimar) Yücel Bozkan ise, ”Binaların her tarafı metruk halde, duvarlar harap olmuş, her tarafı dökülüyor. İçinde çok sayıda kırık dökük ve çeşitli gayri meşru işlerin sergilendiği inşaatın tamamı güçlendirme kapsamında. Hızlı bir şekilde, çağın gereğine uygun, modern eğitim kurumunu Pendik Milli Eğitim’e, kısa sürede teslim edeceğiz.” dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113