• BIST 8908.47
  • Altın 3006.917
  • Dolar 34.2797
  • Euro 37.1426
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 5 °C

ÜMİT KAHYAOĞLU BAŞBAKANLIK AB ÇALIŞMA ZİYARETİ İÇİN LONDRA VE BRÜKSEL'E GİDİYOR

ÜMİT KAHYAOĞLU BAŞBAKANLIK AB ÇALIŞMA ZİYARETİ İÇİN LONDRA VE BRÜKSEL'E GİDİYOR

Başbakanlık Avrupa Birliği Genel Sekreterliği'nin İngiltere Büyükelçiliği ile ortaklaşa düzenlediği "Türk Yerel Medyası AB Yolu'nda" eğitim semineri 25-26 Mayıs tarihlerinde AB Genel Sekreterliği'nin Ortaköy'deki Ofisi'nde gerçekleştirildi.

Marmara Bölgesi'nden 40 yerel medya mensubunun katıldığı seminerde gazeteciler, Türkiye'nin Avrupa Birliği katılım müzakereleri konusunda bilgilendirildi.

AB Konusunda uzmanlar tarafından iki gün boyunca bilgilendirilen yerel medya mensuplarına, Türkiye'nin AB katılım sürecindeki gelişmelerle ilgili tüm detaylar anlatıldı.

Başbakanlık AB Genel Sekreterliği yetkilileri, katılım süreci ile ilgili yerel medyada çokça haber yayınlanmasını istediler. Avrupa Birliği'ne bağlı ülkelerde yerel medyanın, en az yaygın medya kadrar etkili olduğu görüşünün vurgulandığı  eğitimde, Türk yerel medyasının da sorunları dile getirildi.

Medya mensupları, özellikle İstanbul'daki yerel medyanın Anadolu medyasının gerisinde kaldığını ve mutlaka desteklenmesi gerektiği görüşünü kaydettiler.

Program sonunda semineri başarıyla tamamlayan medya mensuplarına, Devlet Bakanı  ve Başmüzakereci Egemen BAĞIŞ, Büyükelçi, AB Genel Sekreter Vekili M.Haluk ILICAK ve İngiltere Büyükelçisi David.N.REDDAWAY imzalı katılım sertifikası takdim edildi.

AB Genel Sekreterliği'nin nisan 2012'de Londra ve Brüksel'de gerçekleştireceği çalışma ziyaretine gidecek medya mensubunun belirlenmesi için kura çekimi de gerçekleştirildi.

Seminere katılmaya hak kazanan 40 medya mensubu arasında çekilen kur'ada çalışma ziyaretine gitmeye Duyuru Gazetesi İmtiyaz Sahibi Ümit Kahyaoğlu hak kazandı.

Aynı zamanda Anadolu Gazeteciler Derneği (AYGAD)'nin başkan yardımcısı olan Ümit KAHYAOĞLU, yaptığı açıklamada seminedrin oldukça faydalı olduğunu kaydetti. Çalışma ziyaretinde İstanbul medyasını en iyi şekilde temsil edeceğini de belirten KAHYAOĞLU," İstanbul Medyası hak ettiği noktada değil. Bir çok sıkıntıları var. Bu sıkıntıların aşılması ve yerel medyanın kurumsallaşması için Başbakanlık nezdinde önemli çalışmaların olduğunu görüyoruz. Bu gayretler bizi ziyadesiyle memnun ediyor. Ümit ediyorumki, en kısa vadede İstanbul yerel medyası AB'daki yerel medya düzeyine gelecektir." dedi.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113