• BIST 8908.47
  • Altın 3006.917
  • Dolar 34.2797
  • Euro 37.1426
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 5 °C

Umduğumuzu bulamasak da partimizin geleceği için umutluyuz

Umduğumuzu bulamasak da partimizin geleceği için umutluyuz
Seçim sonuçlarıyla ilgili genel bir değerlendirmede bulunarak, 12 Haziran seçimlerinde, kamuoyunun genel kanaatinin, sandıklara yansıdığı kaydeden HAS Parti Kartal İlçe Başkanı Şükrü Kontuk, ?Ülke geneli ve Kartal?da, parti olarak umduğumuzu bulamasak da


BİZ DE DAHİL HİÇ BİR PARTİ UMDUĞUNU BULAMADI
Açıklamalarına, 12 Haziran 2011 seçimlerinin, ülkemiz ve milletimize hayırlar getirmesi temennisiyle başlayan ilçe başkanı Şükrü Kontuk, “Herkes, hayırlısı neyse, o olsun temennisindeydi. Fakat, hiç bir siyasi parti, bu seçimlerde umduğunu bulamadı. Oyunu yükselten bazı partilerin milletvekili sayıları azalırken, oyu düşen bazı partilerin ise milletvekili sayıları arttı. Bundan dolayı, kimse tek başına anayasayı değiştirme yetkisini bulamadı. Bu nedenle, iktidar partisi ve parlementoda bulunan siyasi partiler, parlemento dışındaki siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları, kanaat önderleri ve toplumun tüm katmanlarının görüşünü alarak, anayasayı değiştirmelidir ve bunu da ivedilikle yapmalıdırlar.” ifadesinde bulundu.
12 HAZİRAN SEÇİMLERİ BİZİM İÇİN BASKIN BİR SEÇİM OLDU
12 Haziran seçimlerinin kendileri için baskın bir seçim olduğunu ifade ederek sözlerine devam eden ilçe başkanı KONTUK, “6-7 önce kuruluşunu tamamlayarak, alel acele genel kurulunu yapıp, teşkilatlanmasını tamamlayarak, il ve ilçe yönetimlerimizi oluşturup, ilçe binalarımızı faaliyete geçirdiğimiz, anda kendimizi seçim sürecinde bulduk. Bu kadar kısa bir süre içinde oluşumunu tamamlayan ve çok kısıtlı imkanlarla seçim çalışmalarına başlayan bir parti olarak, yeterli bir hazırlık dönemi bulamadığımız için elde ettiğimiz oy oranı, umduğumuz gibi olmasa da, başarılı olduğumuzu düşünüyor. Aldığımız oy oranı, partimizin geleceği için bizi oldukça ümitlendiriyor. Çünkü, yeni bir siyasi parti olarak, elde ettiğimiz oy oranıyla, 50-60 yıllık partileri dahi geride bırakarak, seçimleri 5. sırada tamamladık.” şeklinde konuştu.
HALKIMIZ, HAS PARTİ’YE, BİR DÖNEM BEKLE VE HAZIR OL DEDİ
Türkiye’de seçimlerin adaletli olması, eşit bütçe ve medya grubu desteğiyle, tüm siyasi partilerin eşit güçle seçimlere gitmesi gerektiğini belirterek, yeni parlementodan bu yönde bir çalışma beklediklerini de sözlerine ekleyen KONTUK, “ Halkımız, daha iyi hazırlanmamız ve iktidar için hazırlıklı olmamız için HAS Parti’yi, bilerek ve isteyerek, meclis dışında bırakmıştır. Bu nedenle biz, HAS Parti genel merkezi, il ve ilçe yönetimleri olarak, önümüzdeki seçimlere kadar var gücümüzle çalışarak, 2014 seçimlerine en iyi şekilde hazırlanacağız. Bu süre bizim için yeterlidir.” dedi.
YENİ PARLEMENTODAN BEKLENTİLERİNİ SIRALADI
Parlementoda görev yapacak partilere başarılar dileyen ve seçimlerin, ülkemiz ve milletimiz için hayırlar getirmesi temennisini yineleyen ilçe başkanı, yeni parlementodan beklentilerini de, “Yeni parlementodan, Türkiye’deki birlik ve beraberliğin artması, işsizliğin azaltılması, büyümenin sürdürülmesi, cari açıkların kapanması, ihracaat-italat dengesinin kurulması ve yatırımların hızlanmasının en iyi ve hızlı bir şekilde sağlanmasını bekliyoruz. Çünkü, biz hiç bir ayrım olmaksızın Türk milletiyiz ve biz, bir birimize etnik köken veya mezhep bağıyla değil, vatandaşlık bağıyla bağlıyız.” sözleriyle dile getirerek, açıklamalarını sonlandırdı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113