• BIST 10289.38
  • Altın 2413.146
  • Dolar 32.2664
  • Euro 34.8187
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 20 °C

Tuzla'nın evde sağlık hizmeti model oldu

Tuzla'nın evde sağlık hizmeti model oldu
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı?nın desteğiyle Türkiye?nin performans şampiyonu olan Evde Sağlık Hizmeti, bir kez daha Uluslararası Sağlık Bakım Kongresi?nde model alınarak incelendi.

Health Expo Uluslararası Bütünleşik Sağlık Bakım Kongresi, 21-23 Ekim tarihleri arasında CNR Expo Fuar Alanı’nda düzenlendi. Sağlık ve sosyal hizmetler alanında düzenlenen fuarda,  Sağlık alanında sürdürülebilirlik konusu ana ekseni oluşturdu. 50’ye yakın ülkenin üst düzey yöneticisinin katıldığı fuarda Tuzla Belediyesi de Evde Sağlık Hizmetleri ile yer aldı. Farın 2. Günü düzenlenen 4. Oturumda Sağlıkta Bilişim ve Teknoloji Kullanımı ele alındı. Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Dr. Şuayip Birinci ve İstanbul Anadolu Kuzey KHB Genel Sekreteri Doç. Dr. Kemal Memişoğlu başkanlığında düzenlenen oturumda Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürü Dr. Mahir Ülgü (Sağlık Bakanlığı Bilişim Uygulamaları ve E-nabız), Sağlık Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Dr. Ertuğrul Eğin ( Şehir Hastaneleri ve Sürdürülebilir Sağlık Yapıları), Sağlığın Geliştirilmesi Derneği Başkanı Mine Tuncel (Sağlık İletişimi ve Medya), İstanbul Anadolu Kuzey KHB Genel Sekreteri Uzm. Dr. İsmail Öztürk (Bilişimle Merkezi Yönetim Stratejileri), TİTCK Tıbbi Cihaz Sektörel Hizmetler Dairesi, Sağlık Bilişim ve Teknolojileri Derneği Başkanı Müh. Recep Uslu (Klinik Mühendislik, Tıbbi Teknoloji Yönetimi ve ARGE) sunum yaptı. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’yı temsilen sunum yapan Tuzla Belediyesi Başkanı Danışmanı Uzm. Dr. Mehmet Metin, Evde Sağlık Tuzla Modelinde Bilişim Teknolojileri Hizmeti’ni katılımcılarla paylaştı. Tuzla Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Fatma Emiroğlu ve Tuzla Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. İrfan Fırat da katılımcıların sorularını yanıtladı. 

Evde Sağlık Hizmetlerinde İlkleri Uyguluyoruz

Tuzla Belediyesi Başkanı Danışmanı Uzm. Dr. Mehmet Metin, kongrede yaptığı konuşmada Tuzla Belediyesi Evde Sağlık Hizmeti hakkında şu bilgileri verdi: “Tuzla Belediyesi ile Tuzla Devlet Hastanesi’nin işbirliği Şubat 2013’te başladı. Tuzla Belediye Başkanımız Sayın Dr. Şadi Yazıcı’nın verdiği desteğin ardından Tuzla Evde Sağlık Modeli, ilk 6 ay içinde Türkiye’nin performans şampiyonu oldu, uluslararası sağlık kongrelerinde model olarak incelendi. Tuzla Belediyesi’nin işbirliği sürecinde ulaşılan hasta sayısı 21 kat arttı, hizmetin kapsamı temizlik hizmeti, gıda yardımı, psikolojik ve sosyal destekle genişledi. Tuzla Belediyesi, bu süreçte 4 binek araç, 3 memur, 4 sağlık personeli, araçların merkezle bağlantısını sağlayan 4 cep telefonu ve araç takip sistemi ile evde sağlık hizmeti alan vatandaşlara hizmet sunmaya başladı. Tuzla Belediyesi personeli, Tuzla Devlet Hastanesi hekimleri tarafından planlanan tedavilere destek amacıyla enjeksiyon, pansuman, serum takma, sonda takma ve hemşirelik hizmetlerini Tuzla Devlet Hastanesi’nin sorumluluğu ve denetiminde yerine getirmeye başladı. Tuzla Devlet Hastanesi döneminde hafta içi 08.00-17.00 saatleri arasında sunulan evde sağlık hizmeti, Tuzla Belediyesi ile işbirliğinin ardından hafta içi 08.00-21.00 saatleri arasında verilmeye başlandı. Tuzla Belediyesi’nin işbirliğine dahil olmasıyla, evde sağlık hizmetinin normalde kapsamı dışında yer alan hafta sonu da hizmet verilmeye başlandı. Hastalar cumartesi ve pazar günleri 09.00-22.00 saatleri arasında hizmet almaya başladı. Tuzla Devlet Hastanesi döneminde hafta içi günde 8 saat sürdürülen hizmet, Tuzla Belediyesi’nin bu süreçte yer almasıyla her gün 13 saate ulaştı” 

Evde Sağlık Hizmetleri’ne Sosyal Hizmetler ve Bilişim de Eklendi

Tuzla Belediyesi’nin dahil olduğu süreçte hizmet ağı da genişletildi. Hijyen ve temizlik açısından sorun tespit edilen evler, Tuzla Belediyesi ekipleri tarafından temizlendi. Beslenme sıkıntısı yaşayan kişilere Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı’nın tespitiyle Tuzla Belediyesi Aşevi tarafından günlük 3 çeşit yemek servis edilmeye başlandı. Psikolojik rahatsızlığı olan vatandaşların evine psikolog gönderilerek tedavilerine yardımcı olundu. Evinden dışarı çıkamayan özellikle yaşlı hastaların kişisel bakımı yine ekipler tarafından yapıldı. Tuzla Belediyesi’nin dahil olduğu süreçte tüm hizmetler eski döneme göre 10 ile 20 kat arasında değişen oranlarda yükseldi”

Tuzla Belediyesi Başkanı Danışmanı Uzm. Dr. Mehmet Metin, Evde Sağlık Hizmetine bir yeniliği daha eklediklerini açıkladı. Metin, Turkcell işbirliğiyle Sağlıkmetre projesine başladıklarını, Evde Sağlık Hizmeti alan hipertansiyon ve şeker hastalarının Sağlıkmetre hizmet paketine sahip olarak hekimleri ile daha hızlı iletişime geçebileceğini, tedavilerinin kontrolünün uzaktan takip edilebilip acil durumlarda ambulans yardımı alabileceklerini açıkladı. Metin, “Ev Sağlık Hizmetimizin kapsamına kronik hastalarımızı da ekleyerek devam edeceğiz” dedi. Tuzla Belediyesi ve Turkcell işbirliğiyle sürdürülmeye başlanan Sağlıkmetre projesi, fuarda kurulan stantta tanıtıldı.





  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113