• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 13 °C

Tuzlalı öğrenciler gezerek öğreniyor!

Tuzlalı öğrenciler gezerek öğreniyor!
Tuzla Fatih Sultan Mehmet İlkokulu müdürü Recep Korkmaz'ın da paydaşlarından olduğu “TARİHTE YOLCULUK- GEZEREK ÖĞRENELİM” isimli etwinning projesi hızla devam ediyor!

Bağcılar Abdurrahman Nermin Bilimli İlkokulu Müdürü Hikmet GÜNDÜZ ve Tuzla Fatih Sultan Mehmet İlkokulu Müdürü Recep KORKMAZ’ın desteğiyle Sınıf Öğretmeni Tuğçe Balaban ile Tuzla Fatih Sultan Mehmet İlkokulu Sınıf Öğretmeni Kadriye Yılmaz Tunç’un kuruculuğunu yaptığı proje 80 ilkokul öğrencisinin katılımıyla gerçekleşiyor. Proje kurucusu Tuğçe Balaban, Tarihte Yolculuk projesinin ilk adımının “Öğrencilerimizin yaşadıkları yeri daha iyi tanımasını sağlamalıyız.” düşüncesi ile atıldığını belirtiyor.

icin-1-236.jpg

Tarihte Yolculuk projesi; öğrencilere yaşadıkları şehrin tarihi dokusunu tanıtmayı, tarihi koruma bilinci kazandırmayı hedefleyen ve bu hedefi gerçekleştirmek için öğrencileri aktif kılan bir proje olarak yürütülmeye devam etmektedir.

İSTANBUL’UN GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE GELEN TARİHİ GÜZELLİKLERİNİ KEŞFEDİYORLAR

Öğrenciler bu etwinning projesi kapsamında İstanbul’da birçok tarihi yerleri gezme fırsatı buluyorlar. Düzenlenen geziler öncesi ve sonrası yapılan etkinliklerle öğrencilerin bilgilerinin pekişmesi sağlanıyor. Gezi sırasında projeye katılan öğretmenler Zeynep Yoldaş, Özlem Korkmaz, Recep Korkmaz, Beyhan Yaylakaşı, Canan Kösedağı, Kübra Köksal, Emine Akıntı ve Netice Sever öğrencilerle tarihi mekanlar hakkında önemli bilgiler paylaşıyor.

icin-596.jpg

SANAL MÜZE GEZİLERİ YAPILIYOR

Tarihte Yolculuk projesinin temel dayanağı olan erken yaştan itibaren tarihi bilinci kazandırma teknoloji kullanımı ile destekleniyor. Proje kapsamında öğrenciler, içerisinde İstanbul Arkeoloji Müzesi’nin ve İstanbul Türk İslam Eserleri Müzesi’nin de bulunduğu sanal gezi turları gerçekleştirdi.

icin-koti.jpg

PAYDAŞLARIN PROJEYE KATKILARI

İstanbul Bağcılar İlçe mentörü Hatice Yavuzyılmaz’ın katılımıyla Abdurrahman Nermin Bilimli İlkokulu’nda etwinning projeleri hakkında   seminer düzenlendi.

Projenin öğrenci-veli-çevre ekseninde nasıl bir etki uyandırdığını proje kurucusu Tuğçe Balaban “Tarihte Yolculuk projesi sayesinde öğrenciler daha önce kullanmadıkları web.2 araçları ile etkinlikler yaptılar. Projeye katılan diğer akranları ile çevrimiçi toplantılara katılarak tanışma fırsatı buldular. Bu durum hem öğrencilerimizin hem velilerimizin projeyi benimsemelerini sağladı. Ayrıca etkinliklerimize katılan uzman konuklar projemizin hedeflerine ulaşması yönünde önemli katkı sağladı.” şeklinde açıkladı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113