• BIST 8838.6
  • Altın 3022.58
  • Dolar 34.2261
  • Euro 37.0062
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 7 °C

TUZLA'DA SANDIKLAR PATLADI

TUZLA'DA SANDIKLAR PATLADI
12 Haziran 2011 Genel Seçimleri, Türkiye genelinde olduğu gibi Tuzla?da da AK Parti?nin kesin zaferi ile sonuçlandı. Bir önceki genel seçimlerde aldığı 34 bin oyu 55 binin üzerine çıkarmayı başaran AK Parti, ikinci sıradaki CHP?nin aldığı oyun yaklaşık



 
 

12 Haziran 2011 seçimleri, 2007 genel seçimleri ile mukayeseli olarak incelendiğinde AK Parti’nin tüm partilerden oy aldığı görüldü. Kullanılan oy sayısının 33 bin arttığı Tuzla’da CHP oylarına sadece 2,5 puan ilave ederken AK Parti ise 6,5 puanlık bir artış gerçekleştirdi. Diğer tüm partilerin eridiği seçimlerde AK Parti hem yeni oy kullanan seçmenden hem de oy kaybeden diğer partilerden oy kazandı. AK Parti, oy toplamında olduğu gibi oy artışında da CHP’yi ikiye katlayarak başarı grafiğini zirveye taşıdı.

 

TARİHİ BAŞARININ PERDE ARKASI

ÜÇLÜ VE GÜÇLÜ BİRLİKTELİK

Tuzla’daki AK Parti zaferinin perde arkasında, Tuzla Belediyesi, Büyükşehir Belediyesi ve merkezi yönetimin oluşturduğu üçlü birliktelikten doğan güç yatıyor. AK Parti, seçim kampanyası boyunca Tuzla için önemli isimleri sık sık arazide vatandaşlarla buluşturdu. Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ve Tuzla Eski Belediye Başkanı İdris Güllüce başta olmak üzere bir çok önemli isim ve 1. bölge adayları, sık sık Tuzla’ya gelerek açılışlara katıldılar, esnaf ziyaretleri ve sivil toplum örgütleri vasıtasıyla halkla birlikte oldular. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın el ele vererek Tuzla için çok önemli projeleri hayata geçirmiş olmaları da, AK Parti’yi vatandaş nezdinde daha güçlü ve daha cazip hale getirdi.

 

ŞADİ YAZICI FAKTÖRÜ

Göreve geldiğinden beri merkezi hükümet, Büyükşehir Belediyesi ve Tuzla’daki tüm idari birimlerle tam bir uyum içerisinde çalışan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, kısa süre içerisinde Tuzla için bir çok büyük projeye imza attı. Tuzla’yı İstanbul ilçeleri arasında çok önlere taşıyacak önemli projeleri Tuzla’ya kazandıran Dr. Şadi Yazıcı’nın hem ilçe içerisinde hem de Büyükşehir Belediyesi ve Ankara ile uyumlu ve başarılı diyalog içerisinde olması Tuzla’daki AK Parti başarısını getiren en önemli etken olarak değerlendiriliyor. Merkezi yönetim ve Büyükşehir’in desteğiyle Tuzlanın kronikleşmiş birçok sorununu çözen Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Tuzlalıların beğenisini kazandı. Göreve geldikten sonra Tuzla'da bulunan tüm dernek ve sivil toplum kuruluşlarını tek tek ziyaret eden Yazıcı, ilçe esnafıyla da diyaloğunu hiç kesmedi. Sahil bandını halka açarak plaj yapması, Gönül Elleri Çarşısı'nı kurarak bütün muhtaç ailelere yardım eli uzatması, 1 yıl gibi kısa zamanda kooperatiflerin tapu sorununu çözerek yaklaşık 5,000 haneye tapularını kazandırması ve belediyede kurduğu vatandaş odaklı yönetim anlayışıyla “bugün git yarın gel” dönemini kapatan Tuzla Belediyesi, İstanbul’un en dikkat çeken belediyeleri arasında.

 

Resim Altı : Tuzlalı seçmenler belediyenin yatırımlarını karşılıksız bırakmayarak sen genel seçimde “Akparti’ye EVET” dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113