• BIST 10082.77
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 21 °C

Tuzla'da başlayan iyilik hareketi tüm Türkiye'ye model oldu

Tuzla'da başlayan iyilik hareketi tüm Türkiye'ye model oldu
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın eşi Dr. Fatma Yazıcı, “Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı, 8 yılda marka değeri kazandı ve Türkiye’de birçok belediye, kurum ve kuruluş için gönülden hizmetin modeli oldu” dedi.

Tuzla’nın Gönüllü Kadınları, Gönül Elleri Çarşısı’nı Marka Yaptı

Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı’nda aktif görev alan Kadın Kent Gönüllüleri, Bolu’da 3 günlük kampa girdi. Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı’nın kuruluşundan bugüne yapılan çalışmaların değerlendirildiği toplantıda, komisyonların 2016 yılı faaliyet raporları da masaya yatırıldı. Toplantıya Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın eşi Dr. Fatma Yazıcı, Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı Sorumlusu Tuğba Muslu, komisyon sorumluları ve aktif Kadın Kent Gönüllüleri katıldı.

iceriside-toplu--2017-(1).jpg

Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı, Marka Oldu
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın eşi Dr. Fatma Yazıcı, Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı’nın gönüllülük ilkesiyle bir marka olduğunu, model alındığını vurguladı. Dr. Fatma Yazıcı, “8. yılımıza girerken gururla söyleyebiliyoruz ki artık bir markayız. 2.761 Kadın Kent Gönüllümüz ile birlik ve beraberliğimizi her platformda pekiştirmeye devam ediyoruz. Yanına gönül gelen her kelime güzelleşiyor. Belediyemiz ile 2009 yılında yola çıkarken böyle güzel bir iyilik faaliyetinin başına “Gönül” kelimesini getirmeyi uygun gördük. Gönül Elleri Çarşısı ile bu iyilik faaliyetinin yürümesini tercih ettik ve siz güzel gönüllü kadınlarla bu faaliyeti taçlandırdık” dedi.

uclu--2017-(4).jpg

Gayretimizi Arttırarak Yolumuza Devam Edeceğiz

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın eşi Dr. Fatma Yazıcı, konuşmasında hem gönüllülüğün tanımını çizdi hem de bu sürecin toplumsal yansımasını sorularla pekiştiren açıklamalarda bulundu. Dr. Fatma Yazıcı, “Gönüllülük kavramının başkasının mutluluğu için çabalamak, emeğini ve zamanını bir başkası için harcamak ya da mutluluğu başkasının gözlerinde aramak gibi birçok tanımı var. Gönüllülük değişmektir, değişmeye çalışmaktır. Bu değişime de önce kendinden başlamaktır. Gönül Elleri Çarşısı’ndan önce Tuzla nasıldı, şimdi ki Tuzla nasıl? Mesela Tuzla’da evden çıkmayan çocukları çıkarabildik mi, onların gözlerine ışıltıyı koyabildik mi ya da bizler nasıl değiştik. Hiç tanışmamızın mümkün olmadığı insanların hayatlarına girdik mi onların hayatlarında güzel bir dokunuş yapabildik mi, değiştirebildik mi, onların hayatlarına şahit olarak kendi hayatlarımızdaki küçük sorunları es geçebildik mi? Bu yolda yapabileceğimiz daha çok şeyimiz var. 8. yılımızda da gayretimizi daha çok arttırarak yolumuza devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Gönül Elleri Çarşısı ile Birçok Başarıya İmza Attık
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın eşi Dr. Fatma Yazıcı, ihtiyaç sahiplerine yardım elini uzatmanın insana huzur verdiğini belirtti. “Üzerimize dünyanın sıcacık örtüsünü örterek evlerimizde oturabilirdik” diyerek konuşmasına devam eden Dr. Fatma Yazıcı, “Lakin dışarıda üşüyen aileler, çocuklar, başkasının yolunu gözleyen yaşlılar, engelliler ve birçok dezavantajlı kesim var. Bunun için bir adım atmak gerekiyordu ve bu adımı Gönül Elleri Çarşısı ile attık. 8. yılda birçok başarıya sizlerin gönülleri sayesinde imza attık. 8 yıl önce düşündüğümüz ve hayata yeni geçirdiğimiz “Sokak Gönüllüleri Projesi”ne de desteklerinizi bekliyoruz. Her sokakta, her sitede en az 1 gönüllü ile bizlere ulaşamayan, yardım istemeye çekinen gerçek ihtiyaç sahibini bulmayı hedefliyoruz. Her ortamda, her fırsatta Gönül Elleri Çarşısı’ndan övgüyle bahseden, bizlerin önünü açarak yardımcı olan ve en değerli projesini siz kadınlara teslim eden Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’ya ve olmazsa olmazımız siz değerli gönüllülerimize çok teşekkür ediyorum” ifadesini kullandı.
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın eşi Dr. Fatma Yazıcı ve Kadın Kent Gönüllüleri, toplantının ardından Fatih Sultan Mehmet’in hocası Akşemseddin Hazretlerinin Türbesini ziyaret ederek kabri başında dua etti. Dr. Fatma Yazıcı ve beraberindekiler, Çubuk ve Sünnet Göllerini de gezdi.

toplu-u-2017-(2).jpg

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113