• BIST 10045.74
  • Altın 2392.293
  • Dolar 32.3845
  • Euro 34.6065
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 18 °C

Tuzla Avrupa Birliği'ne çıkarma yaptı!

Tuzla Avrupa Birliği'ne çıkarma yaptı!
Umut Ülkesi Projesi açılış poplantısı İtalya’da geçekleşti.

Tuzla Halk Eğitimi Merkezi’nin proje koordinatörlüğünde, Tuzla Kaymakamlığı koordinasyonunda yürütülen, İtalya, Yunanistan, İsveç, Slovenya ve Polonya’dan devlet kurumlarının, enstitülerin ve STK’ların yer aldığı Erasmus+ Programı kapsamında Türkiye Ulusal Ajansı desteği, Avrupa Komisyonu tarafından sağlanan hibe ile gerçekleştirilen "Rebuilding the Lives in the Land of Hope - Umut Ülkesinde Yaşamları Yeniden Kurmak" başlıklı Erasmus+ KA2 Yetişkin Eğitimi Stratejik Ortaklıklar projesinin açılış toplantısı 7-8 Aralık 2016 tarihlerinde İtalya’nın Magenta şehrinde gerçekleşti. Proje toplantısının ev sahipliğini, proje ortağı Magenta Belediyesi yaptı.

 

Tuzla Halk Eğitimi Merkezi, Tuzla Kaymakamlığı, Comune di Magenta – Belediye (İtalya), Institute of Entrepreneurship Development (Yunanistan), Integration För Alla (İsveç), Terra Vera Association for Sustainable Development (Slovenya), Stowarzyszenie Klub Sportowy ACTIVITA (Polonya) temsilcileri projenin açılış toplantısına katılmak üzere İtalya’da buluştular.

Proje toplantısı sırasında, projenin yerel, ulusal ve uluslararası alanda tanıtımı ve yaygınlaştırılması amacıyla Magenta Belediyesi tarafından basın lansman toplantısı düzenlendi. Toplantı, Magenta Belediye Başkanı Sn. Marco Invernizzi hoşgeldiniz konuşmasıyla başladı. Başkan, proje temsilcilerini Magenta’da ağırlamaktan onur ve mutluluk duyduğunu belirtti. Bu projenin belgeleri için tek proje olması açısında mülteciler, sığınmacılar ve göçmenlerin sosyal entegrasyonu açısında örnek teşkil eden önemli bir proje olduğunu belirtti.

Basın toplantısında, Türkiye’de misafir edilen 3 milyon mültecinin selamlarını ileterek konuşmasına başlayan Tuzla Kaymakamı Sn. Ali Rıza ÇALIŞIR; mülteci sorunu ile ilgili olarak Türkiye’nin mülteciler konusunda sadece 5 yıllık deneyime sahip olmayan, tarihsel olarak geniş bir deneyime sahip olan bir umut ülkesi olduğunu belirtti. Sn. ÇALIŞIR, bu projenin ülkelerimizde yer alan mülteci ve göçmenlerin sosyal ve kültürel entegrasyonu açısında önemli bir etki yaratacağını söyledi.

Proje toplantısına katılan temsilciler, genellikle Afrika ülkelerinden gelen sığınmacılar için faaliyet gösteren Magenta Sığınmacı Kabul Merkezi’ni ve Milano Sığınmacı Entegrasyon Merkezini ziyaret ettiler. Merkez yetkilileri, İtalya’ya sığınmacıların kabulü ve sosyal entegrasyonu ile ilgili prosedür ve faaliyetler hakkında bilgi verdiler. 
Proje temsilcileri, proje toplantısı esnasında; ortaklık anlaşması, proje faaliyetleri ile ilgili görevler, proje faaliyetlerinde uygulanacak metotlar, stratejiler, fikri çıktılar ve önümüzdeki aylarda gerçekleştirilecek faaliyetler hakkında bilgi ve fikir paylaşımında bulundular.

Magenta’daki proje toplantısı esnasında proje başvuru sahibi, Tuzla Halk Eğitimi Merkezi Kurum Müdürü Sn. Metin ÇANGIR tarafından ortakların görev ve sorumlulukları düzenleyen ortaklık sözleşmelerini imzaladı.ÇANGIR,  Tuzla Halk Eğitimi Merkezi olarak; göçmen ve mültecilerin eğitimi konusunda yaptığımız çalışmaları,ülkemizin gücünü ve muhtaç kişilere  olan misafirperverliğini göstermek için çalıştık dedi.
 

Proje toplantısında bir sonraki proje toplantısının, proje ortağı Terra Vera Association for Sustainable Development tarafından Şubat 2017 tarihinde Slovenya’da gerçekleştirilmesi konusunda fikir birliğine varıldı.

Proje Toplantısı, projenin ortaklar arasında yapıcı bir işbirliği ve projenin hedef grupları üzerinde iyi bir etki yaratması temennisiyle sona erdi.

 

 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113