• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C

Türköne; ?Türkiye eski ruhuna kavuşuyor?

Türköne; ?Türkiye eski ruhuna kavuşuyor?
Pendik Kaynarca Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen konferansa konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Mümtaz?er Türköne, Türkiye?nin eski ruhuna kavuşmak üzere hızlı adımlarla ilerlediğini, onurlu ve cesur bir dış politika yürüttüğ


BİZ BİZE BİR SOHBET EDELİM
Pendik Kaynarca Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından organize edilen konferansa, konuşmacı olarak katılan Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi ve Zaman Gazetesi Yazarı Prof. Dr. Mümtaz’er Türköne, konferanstan önce özel dostluğu nedeniyle kendisini dernek adına davet eden Av. Mustafa Demirbağ ile Mehmet Akif Ersoy Sanat Merkezi’ne geldiğinde, ilk kez Pendik’te bir sivil toplum kuruluşu tarafından organize edilen bir söyleşiye katıldığını ve ortamı çok beğendiğini belirterek, “Biz bize bir sohbet edeceğiz.” diyerek konuşmasına başladı.
ERZURUMLULAR’A ERZURUM’U ANLATTI
Türköne, “Aslen Sinoplu olsam da, çocukluk yıllarından kalma biraz Erzurumluluğum var.” diyerek, Erzurum’da geçen yıllarını yad ederken, güzel ve sağlam kültürün önemine vurgu yaparak, Erzurumlular’a, Erzurum’u anlattı.
Mümtaz’er Türköne, “Değişen Türkiye ve Dünya” konulu konferansta şunları kaydetti, “Türkiye eskiyi, özünü, yani Osmanlı ruhunu hızla yakalama yolunda ilerliyor. Kültürü, ananesi ve geleneğinden kopmadan, demokratik bir ülke olarak, değişen dünya düzeninde yön tayin eden önemli bir ülke konumuna geldi. Bu gurur vereci bir durum. Dış politikada Davutoğlu’nun, Türkiye’ye danışılmadan yapacağınız tüm girişimler, boş çıkar tezinin, başta ABD olmak üzere, tüm muhataplarını kabul ettirmiş gözüküyor. Bu bir Türk vatandaşı olarak beni onurlandırıyor.” dedi.
TÜRKİYE, HER ALANDA ÖNEMLİ MESAFELER KATETTİ
Türköne, sıkça gittiği yabancı devletlerde, Türkiye’nin son yıllarda yapmış olduğu atılım ve girişimleri, hemen her alanda yabancı meslektaşları ve siyasilerin dudaklarından övgüyle döküldüğünü belirterek, “Bu saptamalar ne yazık ki, kendi ülkemizde, bu kadar açık ve seçik yapılmamaktadır. Ancak, bizler de, bunun önemini, geç de olsa anlayacağız. Türkiye, demokratikleşmede, sivilleşmede, ekonomide, özgürlükler ve muasır medeniyetler seviyesi gibi alanlarda, önemli mesafeler katetti. Bundan dönüş olmaz, herkes bunu böyle bilsin ve böyle okusun.” dedi.
ERZURUMLULAR, KONFERANSA İLGİ GÖSTERMEDİ
Daha sonra Mehmet Akif Ersoy Kürtür Merkezi’nde düzenlenen konferansa, tanıtım ya da başka nedenlerden dolayı katılımın az olması dikkatlerden kaçmazken, Kaynarca Erzurumlular Dernek Başkanı Murat Taşlıçay, Mümtazer Türköne ve diğer katılımcılardan, Erzurumlular adına özür dileyerek, salondaki boşluğu gidermeye çalıştı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113