• BIST 10739.57
  • Altın 2511.269
  • Dolar 32.2117
  • Euro 35.01
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 27 °C

Türkiye'yi düşünen tek partiyiz

Türkiye'yi düşünen tek partiyiz
Saadet Partisi Pendik İlçe Başkanlığı'nda yerel basın mensuplarıyla biraraya gelen Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Temel Karamollaoğlu, AK Parti hükümetinin yanlış yolda olduğunu ve ciddi hatalar yaptığını söyledi.

Saadet Partisi Genel Merkez Teşkilatınca düzenlenen program dahilinde Pendik İlçesince tertiplenen program geçtiğimiz 3 kasım Cumartesi günü ilçe bina toplantı salonunda yapılan basın açıklamasıyla start aldı.

Günboyu yapılan programın Pendik’teki konuğu Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Temel Karamollaoğlu’ydu, ilçe icra kurulu üyeleri, ilçe yönetim kurulu üyeleri ve mahalle yönetim kurulu üyelerinin hazır bulunduğu program ilçe binası toplantı salonunda saat 11.00’da başladı.

Programın açış konuşmasın ilçe başkanı Ahmet Türkcan yaptı, Türkcan kısa bir selamlama konuşmasının ardında sözü genel başkan yardımcısı Temel Karamollaoğlu’na bıraktı.

  Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Temel Karamollaoğlu, ''Müslümanlar bir araya gelip davalarını bütün dünyaya duyururlarsa, omuz omuza verirlerse, birlikte çalışırlarsa o zaman zulmü ortadan kaldırmak mümkün olur'' dedi.

Partisinin Pendik İlçe Teşkilatı'nca düzenlenen bir günlük programa  katılan Karamollaoğlu, yaptığı konuşmada, Suriye ve Arakan'da yaşanan şiddet olaylarına değindi.

Suriye'de çocuk, yaşlı, kadın demeden insanların katledildiğini ve buna bir çare bulunamadığını anlatan Karamollaoğlu, ''Diğer taraftan Arakan'da binlerce Müslümana zulmediliyor. Bu yeni değil, ben Arakan'daki Müslümanlara 15 sene önce hacda aynı otelde rastlamıştım. Çektikleri sıkıntıları o zaman da anlatmışlardı. Hakikaten bizim tahammül bile etmemiz mümkün değil. Cenabı Allah kurtuluş nasip etsin'' diye konuştu.

Zulme karşı tüm Müslümanların birlikte mücadele etmesi gerektiğine işaret eden Karamollaoğlu, şunları kaydetti:

''Eğer dünyada zulmün kalkmasını istiyorsak, hakkın hakim olması için mücadele etmek mecburiyetindeyiz. Batılla, yanlış çalışmalarla, yanlış prensiplerle hak hakim olmaz. Bunun da belli kaideleri var. İnsan haklarına elbette saygı göstermeliyiz ama bizim Türkiye olarak, Müslümanlar olarak üzerimize başkalarına düşenden daha büyük bir vazife düşüyor. Biz mazlumun, şu anda zulme uğrayanın, muhtacın, hastanın, yoksulun yanında olmak ve onun derdiyle dertlenmek mecburiyetindeyiz. Bunun da bir fayda verebilmesi ancak ülkemizde bu ideallerin yeşermesiyle mümkündür. Bu da inancımızı pekiştirirsek olur. Bu ideali biz gerçekleştirirsek o zaman dünyaya huzur gelir, o zaman zalimler zulmedemezler. Mazlumlar ayağa kalkmadan zalimler diz çökmez. Bu da Türkiye'nin güçlenmesiyle mümkün.''

Temel Karamollaoğlu, ''Mutlaka bizim diğer İslam ülkeleriyle bir araya gelip güç birliği etmemiz lazım ki zalimlerin karşısında varlığımız hissedilebilsin. Eğer bir İslam birliği olsaydı, D8'ler etkin olsaydı, Suriye'deki bir zulüm olmazdı. Arakan'da Müslümanlara zulmedemezlerdi. Irak'ta 1,5 milyon insan katledildi, yapamazlardı. Libya bölündü, yüzlerce insan öldürüldü, buna cesaret bile edemezlerdi. Müslümanlar bir araya gelip davalarını bütün dünyaya duyururlarsa, omuz omuza verirlerse, birlikte çalışırlarsa o zaman zulmü ortadan kaldırmak mümkün olur'' ifadelerini kullandı.

Program esnaf ziyareti, bazı siviltoplum öğrgüt ziyaretleri ve akşam 19.00’da ilçe divanı toplantısıyla son buldu





Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113