• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C

Türkiye'ye çok yakında yatırımcı hücumu olabilir!

Türkiye'ye çok yakında yatırımcı hücumu olabilir!
Dünyanın en büyük tahvil fonu şirketlerinden Pimco'dan Türkiye ekonomisine ilişkin bir değerlendirme geldi. Değerlendirmede, "Türkiye yatırım yapılabilir seviyede kredi notunu geri kazanma yolunda" ifadelerini kullandı.

Türkiye ekonomisi uluslararası kuruluşların dikkatini çekmeye devam ediyor. S&P ile başlayan not görünümü yükselişi kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'le devam etti.

Yüksek ihracat, güçlü istihdam, sıkı para politikası, mali disiplin, yapısal reformlar Türkiye'ye olan güven iklimini daha da kuvvetlendirdi.

Dünyanın en büyük tahvil fonu yöneticilerinden biri olan Kaliforniya merkezli Pimco "Türkiye yatırım yapılabilir seviyede kredi notunu geri kazanma yolunda" değerlendirmesini yaptı.

"YATIRIM YAPILABİLİR NOT GERİ KAZANILMA YOLUNDA"

Financial Times'taki habere göre Pimco, Türk tahvil piyasasına giriyor. Pimco, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kapsamlı bir ekonomik revizyona olan bağlılığının ülkeyi yatırım yapılabilir kredi notunu geri kazanma yoluna soktuğunu da öne sürdü.

Pimco, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Mayıs ayındaki genel seçimleri kazanmasının ardından ekonomi politikasında yaptığı ani değişikliğin de etkisiyle geçen yılın ikinci yarısından bu yana Türkiye'nin TL cinsinden borçlarını satın alıyor.

"TÜRKİYE'NİN ÇABALARI İŞE YARIYOR"

Şirketin ekonomistlerinden Pramol Dhawan "Faiz oranları önemli ölçüde arttı, maliye politikası sıkılaştı, politika yapıcılar sürdürülemez programları gevşetmeye devam ediyor, yerel halkı liraya geri yatırım yapmaya ve ABD dolarından uzaklaşmaya teşvik ediyor, bu çabalar işe yarıyor" ifadelerini kullandı.

Dhawan, Pimco'nun Türk varlıkları konusunda çok yapıcı olduğunu da belirtti. Dhawan Türkiye'nin notunun 5 yıl içinde yatırım yapılabilir seviyeye yükseleceğini de söyledi.

"YATIRIMCILAR İYİMSER"

Dhawan, yatırımcıların son dönemde Türkiye'nin ekonomi politikasını yakından izlediğini ve uyum sürecine bağlılığı konusunda iyimser olduğunu söyledi.

Pimco ve Vanguard, yüklü faiz artışları sonrasında portföylerine TL varlıklarını eklemişti. Fon yöneticileri, TL cinsi varlıklara olumlu baktıklarını belirtmişti. Kaynak:Haber7

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113