• BIST 10471.92
  • Altın 2465.437
  • Dolar 32.2606
  • Euro 35.0379
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 15 °C

Türkiye'nin ilk uçak gemisi deniz testi Pendik'te başladı

Türkiye'nin ilk uçak gemisi deniz testi Pendik'te başladı
Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı koordinesinde donanmanın amiral gemisi olacak, yerli amfibi hücum gemisi TCG Anadolu’nun deniz testleri Pendik'te başladı.

 Bu yıl sonunda envantere girmesi beklenen 232 metrelik gemide 10 taarruz helikopteri konuşlandırılacak. Gemide SİHA ve Hürjet gibi hava araçlarının görev yapabilmesi için de çalışmalar sürüyor.

icin-529.jpg

Yerli amfibi hücum gemisi TCG Anadolu’nun deniz testi başladı.
Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı koordinesinde Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) donanmasının en büyük savaş gemisi olacak TCG Anadolu, test faaliyetleri için denize açıldı. Yapımı devam eden Çok Maksatlı Amfibi Hücum Gemisi TCG Anadolu’nun deniz testleri başladı. Dün İstanbul Tuzla’daki Sedef Tersanesi’nden denize açılan gemi başarıyla gerçekleştirilen testin ardından tekrar tersaneye döndü. Geminin inşa edildiği Sedef Tersanesi’nden yapılan açıklamada, “Tersanemizde inşa edilen TCG Anadolu, rıhtımdan demir bölgesine açığa çıkarılmış, başarıyla gerçekleştirilen testin ardından tekrar tersanemize dönüş yapmıştır” denildi.

icin-1-211.jpg
The Economist dergisi: "Erdoğan, Türkiye'nin insansız hava araçlarını askeri bir devrimin habercisi olarak görüyor"
İLK UÇAK GEMİSİ OLACAK
Envantere alındıktan sonra TCG Anadolu’da birçok yerli sistemin kullanılması bekleniyor. Hava gücü olarak ATAK-2 projesinin deniz platformları için bir versiyonu üzerinde çalışılıyor; ancak proje tamamlanana kadar Kara Kuvvetleri’nden Deniz Kuvvetleri’ne transfer edilen 10 adet AH-1W taarruz helikopterlerinin gemide konuşlandırılması bekleniyor. SİHA ve Hürjet gibi milli hava araçlarının gemide görev yapabilmesi için de çalışmalar sürüyor. Bu çalışmaların da tamamlanması ile TCG Anadolu Türkiye’nin ilk uçak gemisi olacak. 232 metre uzunluğunda, 32 metre genişliğindeki geminin bu yıl sonuna kadar envantere girmesi planlanıyor.
icin-2-089.jpg
Yeni amiral gemisi
TCG Anadolu, envantere girmesiyle, TCG Kemalreis Fırkateyni’nden “Türk Donanması’nın Amiral Gemisi” unvanını devralacak. Sedef Tersanesi tarafından inşa edilen gemi, tasarım olarak İspanyol Juan Carlos sınıfını baz alıyor. Geminin inşası konusunda Sedef Tersanesi, İspanyol Navantia Tersanesi’yle ortak çalışıyor. KAYNAK:YENİŞAFAK

Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113