• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

Türkiye'de yetime en çok sponsor olan ilçe olduk!

Türkiye'de yetime en çok sponsor olan ilçe olduk!
Eğitim Bir-Sen İstanbul 4 Nol Şube Pendik İlçe Başkanı Halil İbrahim Parlak, sendika olarak yetim sponsorluğu noktasında yoğun bir çalışma yürüttüklerini belirtti.

Konuyla ilgili olarak gazetemize bir açıklama yapan Eğitim Bir Sen Pendik İlçe Başkanı İbrahim Halil Parlak, "Yetim Kardeş Projesi ilk ortaya çıktığında gerek hedef kitleye ulaşma gerek katılım sağlanması yönüyle kendisi de yetim kalmıştır.  Eğitim Bir-Sen olarak böylesine değerli bir projeyi sahipsiz bırakmayı asla düşünemezdik. Her şeyden önce bir Müslüman olarak yetim bir Peygamberin ümmeti olarak bir şeyler yapmanın gerekliliğini hissettik. İlçemizi  bölgelere ayırdık ve projeden habersiz 1 tane öğrenci kalmayana kadar tanıtımlarımızı yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. Proje okullarımızın tamamına yakınında yürütülmekle beraber kalan az sayıda okul için de gerekli çalışmalar devam etmektedir. Gittiğimiz okullarda öncelik olarak öğretmenlere sunum yapılmış olup öğretmenlerimize toplam 97 sunum; öğrencilere yönelik ise 416 kez sunum yapılmıştır. Bölge sorumlularımız Metin AKTAŞ, Güven KARABACAK , Ömer Faruk GENÇ, Recep SUSAM, Arif BOZTEPE ve Cihat YALÇIN olmak üzere ve ek olarak Necmettin BATTAL, Ümit ÇALIŞKAN, Ali KÖSE ile sunum ekibimiz büyük emek harcayarak projenin amacına ulaşması adına okullarımızda çalışmalarını sürdürmektedir.

kahvalti-0002.jpg

Her okulda en az bir proje sorumlusu öğretmen belirledik ve sene başında planlama ve koordinasyon toplantısı gerçekleştirerek 1 yıllık hedefimizi belirledik. Eğitim Bir Sen olarak her toplantıda  projeyi gündem maddelerimize alarak öneminden bahsettik ve göz ardı edilemeyeceğini vurguladık. Önceki yıl 110 olan yetim sayısı Metin Aktaş’ın koordinatörlüğünde geçtiğimiz yıl 353 e yükselerek İstanbul ilçeleri içinde 11. sırada yerini almıştır. İHH pendik teşkilatından Ali HAŞLAMAN’ın desteğiyle Ahmet AKGEMCİ’nin koordinatörlüğünde bu yıl 540 yetimle ilk  sıraya yerleştik. Neredeyse tüm ilçelerin sayıları düşerken Pendik yetim sayısını yükselterek büyük bir ivme kazandırdık. Hedefimiz 1000 yetim olmakla beraber kısa zamanda Türkiye’nin en fazla yetime sponsor olan ilçesi olmayı hedeflemekteyiz. Hali hazırda birkaç büyükşehir hariç diğer illerimizden daha fazla sayıda yetime katkı sağlanmaktadır.

Ayrıca Yetim Kardeş Projesi dışında gündem de olan Halep’te yaşanan insanlık dramına da sessiz kalmayacağız. Üyelerimizle birlikte Pendik’teki 141 kurumumuz 141 bin TL lik un, mama ve battaniye yardımı toplamaya başladık. Kısa sürede bu hedefimize de ulaşmayı planlıyoruz.

 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113