• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C

Türk vatanseverliğinin destanını yazan gazilerimiz madalyalarını gururla takdılar

Türk vatanseverliğinin destanını yazan gazilerimiz madalyalarını gururla takdılar
Türkiye Muharip Gaziler Derneği Anadolu Yakası Pendik Şubesi?nce tertiplenen ve yoğun bir katılımla gerçekleşen törende, Türk vatanseverliğinin destanını yazan gazilerimiz, onur madalyalarını, gururla taktılar.


28 Ocak Cuma günü, Yunus Emre Kültür Merkezi’nde düzenlenen program, Pendik Kaymakamı Cafer Odabaş, belediye başkanı Dr. Salih Kenan Şahin ve başkan yardımcısı Nurettin Beşinci, 1. Ordu İdari Kurmay Yardımcı Başkanı Tuğgeneral Ali Doğan İnce, Kore İstanbul Başkonsolosu Joo Ho Bae, Kıbrıs İstanbul Başkonsolosu Servet Dorak, Tuzla Piyade Okulu Şube Müdürü Albay Erdem Uğurlu, Pendik Başsavcısı Fehmi Yavuz, İlçe Jandarma Komutanı İdris Satıroğlu, Pendik Askerlik Şubesi Başkanı Albay İhsan Aydemir, il genel meclisi üyesi Kenan Çakal, devlet hastanesi başhekimi Dr. Ali Okur ve başhekim yardımcısı Dr. Salih Çolak, Kore gazisi emekli Tümgeneral Sabri Kilişoğlu, Pendik Subaylar Derneği 2. Başkanı emekli Binbaşı Alkan Binici, emekli Korgeneral Altay Tokat, Gaziler Derneği Çorlu Şubesi Başkanı emekli Astsubay Burhanettin Binnaz ve yönetimi, Yalova Şubesi Başkanı Durmuş Yiğit, Sirkeci Şubesi 2. Başkanı Mehmet Akten ve yönetimi, Adapazarı Şubesi 2. Başkanı Mustafa Koç ve yönetimi, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, gaziler ve gazi aileleri ile vatandaşların katılımıyla gerçekleşti.
GAZİLİK, TÜRK VATANSEVERLİĞİNİN YAŞAYAN DESTANIDIR
Araştırmacı yazar Necmettin Özçelik tarafından gazilik ünvanının kutsiyeti ve öneminin, tarihi fotoğraflarla, slayt gösterimi eşliğinde vurgulandığı bir konferans ile başlayan programda, bir selamlama konuşması yapan Muharip Gaziler Derneği Anadolu Yakası Pendik Şubesi Başkanı Sefa Altunparlar, “Gazilik; Türk vatanseverliğinin yaşayan destanıdır. Gazilerimiz ise, bu destanı bize yaşatanlardır. Tüm gazilerimizle onur duyuyor, şükranlarımızı sunuyorum. Programımıza katılarak, bizleri onurlandıran tüm konuklarımıza da teşekkürlerimizi sunarak, ‘hoşgeldiniz’ diyorum.” şeklinde konuştu.
Kaymakam Cafer Odabaş ve belediye başkanı Salih Kenan Şahin’in de kısa birer konuşma yaptıkları program, sanatçı Akın Akıntürk konserinin ardından, madalya, onur ve katılım belgelerinin, gaziler ve katılımcılara takdim edildiği ödül töreniyle, son buldu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113