• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 12 °C

TÜBİTAK geliştirdi.. Erdoğan'a takdim edildi

TÜBİTAK geliştirdi.. Erdoğan'a takdim edildi
TÜBİTAK, yerli imkanlarla "Lazer Dedektör Sinyal Kuvvetlendirme Çipi" ürettiğini duyurdu.

Lazer güdümlü füze ve hava savunma sistemlerinin en kritik parçalarından biri. Paylaşımda, "Lazer Dedektör Sinyal Kuvvetlendirme Çipi: Lazer güdümlü füzelerin ve hava savunma sistemlerinin en önemli parçalarından biri. Performansı iyileştirmek hedefiyle üretildi. Mühendis ve teknisyenlerimizin ürettiği çip ile bu alanda dışa bağımlılık sona erdi!" ifadeleri yer aldı.

Lazer dedektörleri, lazer güdümlü füzelerin ve hava savunma sistemlerinin en önemli parçalarından biri.

Lazer dedektörlerin çıkışından elde edilen sinyallerin güçlendirilerek kullanılması gerekiyor. 

Bu ihtiyaç, yurt dışından temin edilen devre elemanlarıyla tasarlanan elektronik kartlar ile sağlanıyordu. Sinyal kuvvetlendirme çipi, dışa bağımlılığı azaltmak ve performansı iyileştirmek hedefi ile TÜBİTAK BİLGEM'de tasarlandı ve üretildi. Bu çip, lazer güdümlü füzelerin daha hassas çalışmasını ve daha küçük hedeflerin çok daha uzak mesafelerden algılanmasını sağlayacak. Mühendis ve teknisyenlerimizin ürettiği çip sayesinde dışa bağımlılığımız sona erdi. 

icin-teke.jpg

Bakan Varank ve TÜBİTAK Başkanı Mandal, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, TÜBİTAK BİLGEM Tarafından Tasarlanan ve Üretilen Milli Hedef Algılayıcı (MİHAL) Lazer Dedektör Sinyal Kuvvetlendirme Tümdevresi takdim etti.

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, yerli imkanlarla üretilen 'Lazer Dedektör Sinyal Kuvvetlendirme Çipi' hakkında bilgi verdi.

Mandal, "Daha hassas ve uzun mesafelerde sinyal alıp ona göre savunma sistemlerimizin lazer başlıklı arayıcı sistemlerimizin kuvvetlendirilmesine yönelik. Bu tamamen tasarımından üretimine kadar TÜBİTAK laboratuvarında gerçekleştirildi. Ve kilogramı 388 bin dolar. Paranız olsa ithal edemediğiniz bir teknoloji. Cumhurbaşkanımızın liderliğinden inşallah bunları yapmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı. KAYNAK:HABER7

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113