• BIST 10082.77
  • Altın 2438.449
  • Dolar 32.401
  • Euro 34.754
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C

Trabzon'da Kuveytli turiste saldırı sonrası şok açıklama

Trabzon'da Kuveytli turiste saldırı sonrası şok açıklama
Trabzon'da Kuveytli bir turiste yapılan alçakça saldırı maalesef devletler arası bir mesele haline geldi. Konuyla ilgili Kuveyt hükümetinden açıklama yapıldı.

Türkiye'nin gündemine oturan Trabzon'da yaşanılan olaya tepkiler çığ gibi büyüyor.. İki Arap turist arasındaki sözlü tartışma esnasında, bir şahsın turiste yumruk attığı anlar kameraya yansıdı. Darbenin etkisi ile yere yığılan turistin yardımına çevredekiler koştu. Yaralanan turistin hastaneye kaldırıldığı öğrenildi. Trabzon Valiliği, kentte turisti darbeden kişinin gözaltına alındığını ve hakkında adli soruşturma başlatıldığını bildirmişti.

Son yapılan açıklamaya göre, gözaltına alınan şüpheli çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilirken hastanede tedaviye alınan turist taburcu edildi.

Maalesef Türkiye'deki en ufak bir olay bile Körfez basınında köpürtülerek haberleştiriliyor. Bu olay özelinde değil ama en ufak bir hadise kırpılarak, değiştirilerek 'Araplara saldırı' şeklinde veriliyor. Yani son dönemde Körfez basınından da Türkiye'ye karşı bir art niyet mevcut.

Haliyle bu olayda, Arap basınında da geniş yankı uyandırdı. Kuveytli turistin ailesinin önünde darbedildiği belirtilen haber "Şok sahneler" başlığıyla servis edildi. Öte yandan Kuveytli bir iş adamı, Türkiye'deki mülk ve yatırımlarını satma kararı aldığını açıkladı.

Sosyal medya hesabından açıklamada bulunan iş adamı, şu ifadeleri kullandı: Konut ve yatırım amaçlı gayrimenkul sahibi olan ve Türkiye'de ticari ilişkileri olan bir Kuveyt vatandaşıyım. Türkiye'de sahip olduğum her şeyi satma ve tüm iş ilişkilerimi durdurma niyetimi duyuruyorum, çünkü Türklerin Araplara ve Körfez halkına hakaret ettiği ve şiddetlerinin yetkililerden korkmadan veya dinin öğretilerine saygı duymadan kamuoyunda sindirme noktasına ulaştığı için bu ülkede kendimi güvende hissetmiyorum.

turkiyedeki-arap-turistlere-yonelik-saldirilarin-ardindan-kuveytten-flas-duyuru-maalesef-is-bu-noktaya-geldi-aa6fc4.png

Maalesef olay devletler arası bir durum haline bile geldi. Kuveyt hükümetinden konuyla ilgili bir açıklama geldi. Kuveyt Dışişleri Bakanı Salem Abdullah Al-Cabir Al-Sabah, "Barışçıl turist ve tatilcilere yönelik düşmanca eylemleri kınıyor, vatandaşlarımıza zarar vermeyi ve onlara saldırmayı kesinlikle reddediyoruz" dedi.

Kaynak:Yeniakit

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113