• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 9 °C

TKP'den Kartal'da coşkulu açılış!

TKP'den Kartal'da coşkulu açılış!
TKP’den Kartal’da coşkulu açılış: ‘Talancıların değil, emekçilerin Kartal’ı için oylar Gökmen Dumlu’ya’ 

TKP, Kartal Petrol-İş Mahallesi’ndeki Seçim İrtibat Bürosu’nu TKP Genel Sekreteri Kemal Okuyan, TKP Kartal Belediye Başkan adayı Gökmen Dumlu ve uluslararası komünist parti temsilcilerinin katılımıyla açtı. Açılışa mahallelilerin yoğun ilgisi dikkat çekti.

1708197291-4401f737-54b8-48e2-979f-fc3ed255861c.jpeg1708197291-4401f737-54b8-48e2-979f-fc3ed255861c.jpeg

2024 Yerel Seçim hazırlıklarını sürdüren Türkiye Komünist Partisi (TKP), 30 Aralık’ta adayını açıkladığı İstanbul Kartal’daki çalışmalarını hızlandırdı. 

Karlıktepe, Uğur Mumcu ve Cumhuriyet mahallerinde bulunan semtevlerinde çalışmalarını sürdüren TKP, bugün Petrol-İş mahallesinde seçim irtibat bürosunu büyük bir coşkuyla açtı. 

Açılışa TKP Genel Sekreteri Kemal Okuyan, TKP Kartal Belediye Başkan adayı Gökmen Dumlu ve uluslararası komünist parti temsilcileri katıldı.

1708197292-40b32eff-bf05-4ac8-a449-6c65e4924f7a.jpeg 

“VİCDANIMIZI, AHLAKIMIZI VE PARTİMİZİ SATMAYACAĞIZ”

Açılışta söz alan Okuyan, “Yerel yönetimlere aday olurken TKP bir şeyin altını çiziyor. Yurttaşlarımızın ihtiyaçlarının satılık olmadığı, ticaret konusu olmadığı bir yerel yönetim anlayışı. Kartal’da Gökmen kardeşimizin, Kadıköy’de Fatih Maçoğlu’nun ve diğer bütün adaylarımızı birleştiren şey kişisel çıkarlar yurttaşlarımızın çıkarlarının üzerinde değildir. Biz bunun sözünü veriyoruz ve diyoruz ki: bu temel ilkemizi satmayız; vicdanımızı, ahlakımızı ve partimizi satmayacağımız gibi” ifadelerini kullandı.

1708197293-c2c1bc36-38d6-41b0-ab53-c4b7471f0ac4.jpeg

“BU SEÇİMLERDEN MÜMKÜN OLDUĞU KADAR ÇOK ZÜBÜKTEN KURTULALIM”

Okuyan, “Türkçe’ye bir kavram hediye edildi ünlü bir edebiyatçımız tarafından: Zübük kavramı. TKP’nin bu seçimlerdeki bir diğer sloganı Zübüklerden Kurtuluyoruz. Memleketi zübükler yönetiyor. Zübük, sahtekardır, başkasının emeğine konandır, fır döndüdür, sanata, bilime düşmandır. Zübük kavramı bu memlekette merkezi iktidardır, yerel iktidarlardır. TKP diyor ki, bu seçimlerde mümkün olduğu kadar zübükten kurtulalım. Baktığınız zaman bir komüniste, bir devrimciye özü sözü bir bir insan görürsünüz. Biz halkımız zübüklerden oluşmuyor. Bizim halkımız yoksul bırakılmış insanlardan oluşuyor. Şimdi bir avuç zübükten kurtulma zamanı geldi. Emekçilerin Kartal’ı diyoruz. Kartal’da emekçilerin temsiliyetini taşıyanlara güç verelim. Memleketi, vicdanımızı, ahlakımızı satmayacağımızı gösterelim ve zübüklerden el birliği ile kurtulalım” diye konuştu. 

Okuyan’ın ardından Yunanistan Komünist Partisi Merkez Komite üyesi Eliseos Vagenas söz alarak yurttaşları selamladı. 

“BU MAHALLEYE ELİMİZ DEĞDİ GÜZELLEŞTİRDİK, BÜTÜN KARTAL’I GÜZELLEŞTİRECEĞİZ”

Vagenas’tan sonra kürsü TKP Kartal Belediye Başkan adayı Gökmen Dumlu geldi. 

Konuşmasına uluslararası konukları selamlayarak başlayan Dumlu, “Burada bir seçim irtibat bürosu kurduk. Biz gelmeden önce burası harabe bir durumdaydı. Bu sokakta yaşayan komşularımız da rahatsızlardı. Ama biz girdik, güzelleştirdik, komünistlerin eli değdi buraya, bu sokağa değdi, bu mahalleye değdi daha da güzelleşecek. 

Doğduğum, yaşadığım, çocukluğumun, gençliğimin geçtiği, anılarımın olduğu, mücadele hayatımın büyüdüğü Petrol-İş mahallesinde açtığımız büromuz çok önemli bir yer tutacak. Burayı temizledik, bütün sokağı, bütün mahalleyi temizleyeceğiz, Kartal’ı temizleyeceğiz ve Kartal’ı ayağa kaldıracağız” ifadelerini kullandı. 

 

“KARTAL’I BİR AVUÇ BOZGUNCUYA, TALANCIYA YEM YETMEYECEĞİZ; KARTAL’I KAZANACAĞIZ”

Dumlu sözlerine şöyle devam etti: 

“Biz komünistlerin vaadleri yoktur, programları vardır. Mahalle meclislerimizi kurduk, büyütüyoruz. Meclislerimizle Kartal’ı yöneteceğiz. Bu anlamda aday ben değilim, Kartal halkı. Gittiğiniz her yerde belediye başkan adayı benim deyin. Söz, yetki, karar Kartal halkında olacak. Talana, yalana izin vermeyeceğiz Kartal’da. Kartal halkı dayanışma ile bu mücadele büyüttü, seçimleri de böyle kazanacağız. 

1 Nisan’da büyük bir ekonomik saldırı başlayacak. Bir bataklık bekliyor bizi. Gelin bu seçim Kartal halkına oy verin, biz bir şemsiye açalım. Kartal’daki işçilerimiz için, kadınlar için, emekliler için bir şemsiye açalım ve hep beraber korunalım. 

İlk defa Kartal’ı Kartal halkı yönetecek. Bir avuç çeteye, bir avuç talancıya, bir avuç bozguncuya Kartal’ı yem yetmeyeceğiz. Kartal’ı ayağa kaldıracağız, Kartal’ı kazanacağız dostlar, biz Kartal’ı bu seçim kazanacağız.”

 

HALAYLARLA SÜRDÜ 

Mahallelilerin yoğun katılımıyla gerçekleşen açılışta, halk oyunları ekibi kısa bir gösteri sergiledi. Açılış programı çekilen halaylarla sona erdi.

 

Açılışa katılan komünist partiler ise şöyle: 

 

Fransa Devrimci Komünist Partisi

Hollanda Yeni Komünist Partisi, 

İrlanda İşçi Partisi

İspanya İşçileri Komünist Partisi

Komünist Cephe (İtalya)

Yunanistan Komünist Partisi

Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113