• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C

TKB?den Kadınlar Günü Kutlaması

TKB?den Kadınlar Günü Kutlaması
Pendik ilçesi, Şeyhli İlköğretim Okulu?nda, Pendik Türk Kadınlar Birliği öncülüğünde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle düzenlenen yemekli ve açılışlı kutlama programına, çok sayıda kadın katıldı.


Türk Kadınlar Birliği Pendik Şubesi tarafından organize edilen programa, Şeyhli bölgesinde bulunan okul aile birliği ve halk eğitim kursiyerleri, okul personeli, esnaf eşleri, öğretmenler gibi, her kesimden bir çok bayan katıldı.
Programda konuşan Türk Kadınlar Birliği Pendik Şube Başkanı Özen Öztanyel yemek ve kutlama ağırlıklı olan programdaki amaçlarının, Dünya Kadınlar Günü nedeniyle, Şeyhli Mahallesi’ndeki bayanların biraraya gelmesi, tanışması, kaynaşmasının yanı sıra, sosyal bir etkinlik ortamı oluşturmak olduğunu belirtti. Programa katılan bayanlar, yapılan bu kaynaşma programına katılmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade ettiler.
Günün önem ve anlamını belirten konuşmalar ise, bölgenin zorluklarını içinde barındıran okul aile birliği ve halk eğitimi kurslarına katılarak, el beceri, biçki dikiş nakış çalışmaları ile aile bütçelerine katkıda bulunan bayanlardan geldi.
Türkiye’de 4, İstanbul’da tek olan KİŞGEM yetkilisi Zerrin hanım, programa katılarak kadınlara, Kadın İş Geliştirme Merkezi KİŞGEM’in önemini ve başvuru şartlarını anlatarak, girişimci kadınların bu merkezden yararlanmaları konusunda bilgi aktardı.
Yapılan konuşmaların ardından günün önem ve anlamına uygun olarak bayanlara çiçek ve karanfil alışverişinde bulundu. Program, emeği geçenlere plaket taktimi ile sona erdi.
Pendik Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından okul içerisinde faaliyet gösteren biçki, dikiş ve nakış kursu kursiyerlerinin sergisi, bu önemli günde çok sayıda kadın tarafından gezildi. Öğretmen Nurten Ekinci eşliğinde hazırlanan sergide, öğrenciler Fatma Koca, Sevgi Aydoğan, Güler Çalıköse, Saniye Koçak, Nermin Karadağ, Elanur Yavuz, Şeyma Calaz ve Zerrin Bora tarafından yapılan el emeği göz nuru eserler sergilendi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113