• BIST 9079.97
  • Altın 2321.925
  • Dolar 32.3541
  • Euro 34.9206
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C

TAPU ve KADASTRO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 175 YAŞINDA…

TAPU ve KADASTRO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 175 YAŞINDA…
Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Mehmet Zeki Adlı, 175. Kuruluş Yıldönümü münasebetiyle bir açıklama yayınladıb

Genel Müdür Mehmet Zeki ADLI, yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi; "İki asra yakın bir zamandan bu yana mülkiyetin teminatı olan Genel Müdürlüğümüz, 23 Tapu ve Kadastro Bölge Müdürlüğü, 973 Tapu Müdürlüğü ve 81 Kadastro Müdürlüğü ile ülkemizin tüm il ve ilçelerinde yılda 15 milyon civarında işlem hacmi ile 25-30 milyon kişinin  doğrudan yada dolaylı olarak işlem yaptığı (Devletin vatandaşa bakan yüzü olarak tanımlayabileceğimiz 175. Kuruluş yıl dönümünü kutlayan) köklü bir kurumdur.

Taşınmazlara ilişkin mülkiyet bilgilerini devlet güvencesi altında muhafaza etme, güncelleme, taşınmazlara yönelik politikalar belirleme ve yönetme konularında lider Kurum olma vizyonumuzla tam 175 yıldır siz vatandaşlarımıza en kaliteli hizmeti sunmaya devam ediyoruz.

Bilgi teknolojilerini en iyi kullanan kurum ödülüne sahip Genel Müdürlüğümüz, Webtapu, Tapu Takas, E-Haciz, E-terkin, Parsel Sorgulama, E-Randevu, Türkiye Tapu,  3 Boyutlu Kadastro, MEGSİS, Yetki Alanı Dışı Tapu İşlemi gibi projelerle vatandaşlarımıza en iyi şekilde hizmet sunmak için altyapısını geliştirmeye devam etmektedir.

Son olarak İlham Veren Kamu Yönetimi Proje Ödülüne, Webtapu Sistemi Projesi ile layık görülen Genel Müdürlüğümüz, teknolojik gelişmelerde en önlerde yer alan Devlet Kurumlarından biridir.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü olarak tüm imkanlarımızla, hem çalışanlarımızın isteklerini hem de vatandaşımızın işlemlerini en kısa sürede tamamlamaları için yoğun çaba harcamaktayız. Bu yoğunluğun yansıması olarak saniyede ortalama bir işlem gerçekleştiriyoruz.

Bu işlemler neticesinde “Türkiye’de 2021 yılında yapılan işlemler ile Devletimize 24 milyar 319 milyon lira harç geliri aktarılmıştır.

2021 yılında fedakarca çalışan mesai arkadaşlarımız sayesinde önemli projeler hayata geçti.

Bunlardan bazılarını sıralarsak;

Tapu Başvuru Sorgulama ile Tapu Müdürlüğüne gitmeden, yapılan başvuruya bağlı işleminizin aşamalarının durumu internet üzerinden görülebilmekte,

Güvenilir Hesap; Alım satım işlemlerinde Takasbank ve diğer bankalar aracılığı ile para transferi güvenli bir şekilde yapılabilmekte,

Sanal Müze; (Kültür Hazinelerimiz bir tık ötede.) Yüzlerce yıllık arşivimiz, oluşturduğumuz “Sanal Müze”de halkımız ile paylaşılmakta,

3B Şehir Modelleri Üretimi ve 3B Kadastro Altlıklarının Oluşturulması Projesi ile vatandaşlarımız gayrimenkul alım satım süreçlerinde gayrimenkulün alan büyüklüğü, cephesi, oda sayısı gibi yapı ve bağımsız bölümlere web ve mobil uygulamalar üzerinden ulaşabilmektedir.

Değer Bilgi Bankası ve Toplu Değerleme Sistemi sayesinde Uluslararası standartlara ve bilimsel normlara uygun bir şekilde, taşınmazların değerleri toplu değerleme yöntemleriyle belirlenerek, çeşitli ölçeklerde değer haritaları üretilip güncelliğinin korunması sağlanacaktır.

(Hizmetin Ortak Noktası) Türkiye Tapu; Mekana ve kişiye bağlı kalmadan personelimizin bilgisinden etkin biçimde faydalanarak, minimum zamanda maksimum verimlilikle işlemleriniz gerçekleştirilmektedir.

(Tek Sistem Tek Koordinat) Tüm Türkiye’de tek koordinat sistemine geçmekteyiz.

TKGM Kalite Yönetim Sistemi ile TS EN ISO 9001:2015 Kalite Belgesi alarak kamu kurumları içerisinde tüm birimleri ile kalite yönetim sistemine geçen “İlk Yaygın Kamu Kurumu” olma unvanına eriştik.

Tusaga-Aktif (CORS) Projesi ile Harita ve Kadastro çalışmalarında Coğrafi konum bilgileri hassas ve güvenilir biçimde toplanarak, Türkiye ve K.K.T.C. genelinde 24 saat gerçek zamanda Coğrafi Konumu 3-4 cm duyarlılığında belirleyen bir sistem kurulmuştur. Toplamda 158 adet istasyon ile 10 binin üzerinde kamu ve özel sektör kullanıcısına hizmet verilmektedir.

Kurumumuz bünyesinde son teknoloji ile donatılmış Dijital Hava Kamerası olan iki adet uçağımız ile fotogrametrik haritalar üretilmektedir.

Ayrıca Ortofoto haritalar coğrafi bilgi sistemleri, kentsel dönüşüm, afet yönetimi, kent bilgi sistemleri gibi mühendislik projeleri için önemli bir altlık oluşturmaktadır.

Harita Bilgi Bankası Sistemi sayesinde, meta verilere, ilgili kurumlarca internet üzerinden erişim sağlanarak, mükerrer harita üretiminin önüne geçilmektedir.

Tarbis Projesi ile; Kurumumuz arşivinde bulunan tarihi değere sahip olan belgelerin mikrofilm ve dijital kopyaları alınarak asırlarca yaşatılması amaçlanmaktadır.

Belgelerin asılları yerine dijital kopyaları üzerinde çalışmak mümkün hale gelmiş, yıpranmaların önüne geçilmiş, bilgiye erişim hızlanmış ve kolaylaşmıştır.

Diğer kurumlarla yapılan bilgi ve belge paylaşımı sayısal ortamda sağlanmakta, raporlama fonksiyonları sayesinde istatistiki bilgilere daha kolay ulaşılmaktadır.

Bugün, kuruluşunun 175. Yıl dönümünü kutlayan Tapu ve Kadastro Teşkilatımızın gelişimine ve büyümesine katkı sunan tüm çalışanlarımıza ve halkımıza şükranlarımızı sunarız."

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113