• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 10 °C

Süper Lig'de müthiş şampiyonluk iddiası!

Süper Lig'de müthiş şampiyonluk iddiası!
Süper Lig'de Fenerbahçe ve Galatasaray arasındaki şampiyonluk yarı devam ediyor.. Sabah yazarları, şampiyonluk yarışıyla ilgili dikkat çeken değerlendirmeler yaparken, ligin o maçla biteceğini iddia ettiler.

Spor Toto Süper Lig'de 29. hafta tamamlandı ve 30. hafta karşılaşmaları, bugün başlayacak ve şampiyonluk yarışı tüm hızıyla devam edecek.

Galatasaray en yakın rakibi Fenerbahçe'nin 6 puan önünde lider ve bu iki takımı Beşiktaş takip ediyor.

Sabah yazarları, şampiyonluk yarışıyla ilgili dikkat çeken değerlendirmeler yaparken, ligin o maçla biteceğini iddia ettiler.

İşte yazarların görüşleri;

SORU: Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın kalan maçlarına bakarsak tablo ne olur? Kim hangi maçlarda puan kaybedebilir? Bize takım takım analiz yapar mısınız?

"FENERBAHÇE MAÇI PANİKLETIYOR!"

GÜRCAN BİLGİÇ: Galatasaray'ın 4 maçı var Seyrantepe'de, sonuncusu Fenerbahçe ile… Dört deplasmanın birisi Beşiktaş maçı. İkisi düşme hattındaki Ankaragücü ve İstanbulspor'la… Altı puanlık fark bu nedenle önemli. Daha az baskı hissedecek. Maçların zor olduğunu biliyorlar, bu yüzden kendilerinden çok Fenerbahçe maçlarını takip ediyor ve gündem oluşturmaya çalışıyorlar.

F.Bahçe 7 maç oynayacak. Hiçbiri kolay değil. "Kesin kazanır" diyemiyoruz. Üçü içeride, taraftarını tekrar yanına almalı, 4'ü dışarıda ama biri G.Saray ile. Şampiyonluk son maça kalır mı? En büyük panik buradan çıkıyor. Seyrantepe'de F.Bahçe'nin kupayı kaldırma ihtimali…

Beşiktaş'ta bir durum netleşti; kazanacaksa, Aboubakar'a ihtiyaç var. Sekiz maçları kaldı, ikisini hükmen kazacaklar. İki hafta sonra içeride Galatasaray maçı var. Ligin kararı o maçta verilecek.

BEŞİKTAŞ'IN ARTIK ŞANSI KALMADI!

ALİ GÜLTİKEN: Genel gidişata bakarsak Galatasaray'ın, Beşiktaş ve Fenerbahçe derbilerinde puan kaybetse bile diğer maçları kazandığı takdirde ipi göğüsleme şansı oldukça yüksek. Fenerbahçe hâlâ zirve yarışına devam ediyor fakat tüm maçlarını kazanmak ve Galatasaray'ın derbiler dışında yapabileceği puan kayıplarını beklemek zorunda. Ayrıca nisan ayının sonuna kadar maçlarını Galatasaray'dan bir gün sonra oynamanın getireceği baskıyı da yönetmeli.

Önündeki 3 maçı (Başakşehir, İstanbul ve Sivas) zorlu rakiplerle ama F.Bahçe sezon sonu için bir şeyler söylemek istiyorsa bunları kazanmalı. Beşiktaş şampiyonlukla ilgili süreci iyice zayıflattı. Matematiksel şansı var ama ligin boyu kısaldı ve önünde iki rakibi bulunuyor.

OYUNCULAR SORUMLULUK ALDIKLARINI GÖSTERDİLER

LEVENT TÜZEMEN: Galatasaray, güçlü oyun performansını Kayserispor maçında yeniden kazandı. Oyuncular sorumluluk aldıklarını ve şampiyonluk inancını gösterdiler. 6 puanlık fark, rakiplerde baskı oluşturduğu gibi G.Saray'a psikolojik avantaj kazandırıyor. Kayseri maçında gördüm ki G.Saraylı oyuncular rehavet duygusunu rafa kaldırmış.

Beşiktaş derbisinin dışındaki maçları G.Saray kazanabilecek güçte. Özellikle Alanya ve Karagümrük maçlarından alınacak 6 puan, Beşiktaş derbisini G.Saraylı oyuncular için sezonu bitirme maçı haline getirebilir. Sarı-kırmızılılar bu anlayış ve motivasyonla sahaya çıkarlar. Fenerbahçe fikstür üzerinde G.Saray'dan daha az maç oynayacak gibi görünüyor ama mayıs ayı Jesus ve öğrencileri için yoğun geçecek. Sadece ligdeki kalan 7 maçı değerlendirmek yanlış olur. Sivas gibi sert bir ekiple kupada iki kez karşılaşacaklar. Finale kalırlarsa toplamda 10 maç oynayacaklar.

F.Bahçe, sadece G.Saray'ı kovalamayacak, arkasından gelen Beşiktaş'ı da gözleyecek. Beşiktaş en rahat takım. Şenol hoca bu sezona kayıp olarak bakıyor ama alacakları puanları kâr olarak görüyor. Bu üçüncülük mü yoksa ikincilik mi olur, kararı G.Saray derbisi gösterir.

"GALATASARAY'IN ALANYA SINAVI ÇOK ZOR DEĞİL"

ÖMER ÜRÜNDÜL: Galatasaray'ın kaliteli bir kadrosu var. Fenerbahçe'ye göre fikstür ve ikili averaj avantajı var. Alanya deplasmanını zor görmüyorum. Ankaragücü ve Beşiktaş deplasmanları zor olur. Fenerbahçe'nin son Galatasaray derbisine kadar bir şansı olabilmesi için hiç puan kaybetmemesi gerekiyor. Başakşehir, Sivas ve düşmeme mücadelesi veren Giresun maçları hiç kolay değil.

Beşiktaş'ın zaten şampiyonluk şansı yoktu, ikincilik şansı vardı. Ama Trabzon'da kaybedilen iki puan Fenerbahçe ile aradaki farkı açtı. Adana Demir ve Antalya deplasmanları bana göre zor geçecek. İkincilik şansı da tüm kalan maçlarını kazanırsa olur.

"JESUS'UN OYUNU İLE 3 PUAN CEPTE DEĞİL"

BÜLENT TİMURLENK: Başakşehir'in bu hafta önce Fenerbahçe, ardından Galatasaray ile oynayacağı maçlar belirleyici olabilir. Beşiktaş'ın kalan haftalarda en önemli sınavı Galatasaray olacak. G.Saray, Adana ve Kayseri'ye 8 gol atıp sol şeride çıktı. Dikiz aynasında ufuk çizgisinde görünen Fenerbahçe'nin 1 viteslik hız artışıyla rakibine yetişmesi mümkün değil.

Jesus'un takımının oynadığı futbolda 3 puan cepte oyunu olmadığının altını çizmek lazım. Hakemler ve VAR odası her hafta ayrı skandala imza atarken kalan maçlarda x, y favori demenin manası yok. Buruk'un takımı, Alanya ve Karagümrük maçlarını kazanırsa Beşiktaş derbisinde mağlubiyet opsiyonunu bile cebinde tutabilir. Kaynak:Haber7

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113